Badminton

Lykkelig double: Det kunne mærkes i lungerne til sidst

Et par måneder inde i makkerskabet har Christinna Pedersen og Mathias Christiansen spillet sig i en af badmintonårets største finaler.

Mathias Christiansen faldt til jorden i en ren lykkerus, da han sammen med Christinna Pedersen spillede sig i finalen ved China Open.

I parrets blot tredje turnering sammen besejrede de kineserne Wang og Huang i semifinalen med 21-16, 24-22. Danskerne missede to matchbolde i andet sæt, inden sejren kom i hus.

- Det var hektisk. Det var lige på grænsen for begge par, synes jeg. Der var ingen, der ville afgive, så vi lå hele tiden og prøvede at drille hinanden i mellemspillet, siger Mathias Christiansen til TV 2 SPORT.

- Det var nogle hårde dueller til sidst, og jeg begyndte også at kunne mærke det i lungerne og i benene. Men vi var skarpe til sidst, så jeg synes, det er fortjent, at vi tager den.

De to danskere blev sat sammen efter VM tidligere på efteråret. Håbet er, at de skal spille med om medaljer ved OL i 2020. Christinna Pedersen er glad for, at parret allerede nu har fået erfaringer med store kampe.

- Det var en fed, fed kamp at få i banken for os. Det var fedt at stå derinde, og jeg synes, det er sejt, Mathias holdt hovedet koldt. Vi var jo tæt på at kunne lukke dem ned, siger hun med en hentydning til de to matchbolde, som danskerne missede.  

- Vi er gode til at kigge på hinanden og få ro på. Det er kæmpe, kæmpe stort, at vi står i China Open-finalen.

I søndagens finale venter kineserne Zheng Siwei og Huang Yaqiong. Det er også en ny konstellation. Zheng Siwei plejer at spille sammen med Chen Qingchen, som han stadig topper verdensranglisten sammen med.

- Vi er udmærket klar over, at vi bliver nødt til at være ydmyge og virkeligt skarpe. Ellers har vi ikke en chance. Men er vi det (ydmyge og skarpe, red.), så tror vi på, at vi kan være med mod dem, slutter Christinna Pedersen.

Finalendagen starter søndag klokken seks. Se med på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.