Badminton

Boe tog fat i grinende modstander: - Det er flabet og respektløst

Mathias Boe og Carsten Mogensen kom til kort i finalen ved China Open. Efter nederlaget tog de en alvorssnak med den ene af modstanderne.

Hvis du slår navnet 'Sukamuljo' op i en dansk synonymordbog, så vil de næste ord højst sandsynligt være provokerende, hoverende og respektløs.

Det mener en lang række af de danske herredoubler i hvert fald, der alle har stået over for den 21-årige indoneser Kevin Sukamuljo inde på en badmintonbane.

Søndag var det så rutinerede Mathias Boe og Carsten Mogensen, der mødte verdensetterne Marcus Gideon og Kevin Sukamuljo i finalen ved China Open, der er en af de mest prestigefyldte turneringer i badmintonkalenderen.

Efter danskerne havde tabt et tæt første sæt med 21-19, var de på ingen måde i nærheden i andet sæt, som de tabte med 21-11. Og mens danskerne begyndte at hænge med hovedet, blev stemningen bedre og bedre hos indoneserne.

Ifølge Mathias Boe blev den dog lige en tand for god hos Sukamuljo, og derfor tog den 37-årige dansker et par alvorsord med sin modstander, da de skulle sige tak for kampen.

- Jeg siger til ham, han er en fantastisk spiller, men jeg forstår ikke, hvorfor han skal være så arrogant. Det gør bare, man mister respekten for ham. Der er ingen tvivl om, han spiller fantastisk, men at han skal stå og grine en op i fjæset hele tiden og konstant, når man sprænger en ketcher oppe ved nettet...

- Jeg ved godt, han spiller på det, og det må selvfølgelig ikke gå i hovedet på os, men jeg synes, det er meget flabet og respektløst, men det må stå for hans regning, sagde Mathias Boe efter kampen til TV 2 SPORT.

Og det er langt fra første gang, at en af de danske herredoubler tager fat i Kevin Sukamuljo efter en kamp. Ved India Open tilbage i april var det nemlig Mads Conrad, der var godt og grundigt træt af indoneserens opførsel, som han ligeledes kaldte respektløs.

Mads Conrad tog fat i Kevin Sukamuljo, efter danskeren tabte en intens kamp til indoneserne. Video: Christian Kjær

For en måned siden var det så Mathias Christiansen og David Daugaard, der mødte de to indonesere under Denmark Open. Her stod Sukamuljo ligeledes og grinte efter en vild duel mod danskerne, hvilket irriterede danskerne grænseløst under kampen, ligesom også Jan Ø. Jørgensen efterfølgende kaldte ham flabet.

Ligeså god verdensetteren er på badmintonbanen, ligeså velkendt er det, at han kan være provokerende. Derfor ærgrede det også Mathias Boe efter finalen, at de ikke havde formået at lukke det ude og tænke på spillet.

- Vi snakkede om det inden, at det ikke skulle gå i hovedet på os, og så formår han alligevel, fordi spillet ikke helt kører, at komme ind i skallen på os. Det er selvfølgelig for dårligt af os, men det er fandeme svært, når man står derinde. Han er godt nok fræk, den pris får han, konstaterede Boe.

Danmark er stadig repræsenteret i to finaler ved China Open. Mixed doublen med Mathias Christiansen og Christinna Pedersen samt Viktor Axelsen er de sidste håb. Du kan se deres kampe lige nu på TV 2 SPORT.