Badminton

Ekspert er 'dybt imponeret' over ny OL-satsnings øjeblikkelige succes

Christinna Pedersen og Mathias Christiansen har fået styr på samarbejdet hurtigt. Scanpix

Den nye mixeddoublekonstellation med Christinna Pedersen og Mathias Christiansen bliver ved med at imponere.

Se Hong Kong Open på TV 2 SPORT fra fredag.

De er i gang med deres blot fjerde turnering sammen, og Christinna Pedersen og Mathias Christiansen spiller allerede lige op med verdens bedste spillere.

Det beviste det nyetablerede mixeddoublepar senest tirsdag, hvor de slog verdensranglistens nummer seks, Gabrielle og Chris Adcock, ud i Hong Kong Open, mens de i sidste uge spillede sig helt til finalen ved den store Superseries-turnering China Open.

- Jeg havde ikke forventet, at det ville gå så hurtigt. Jeg havde selvfølgelig forventet et vist niveau grundet Christinna Pedersens erfaringer med mixeddoublen. Men jeg er virkelig dybt imponeret over det, de har præsteret på så kort tid. Det vidner om høj kvalitet, siger TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen om parrets succes.

Den rutinerede og den unge

Rutinen står 31-årige Christinna Pedersen for. Hun har vundet OL- og VM-bronze samt 13 Superseries-titler med sin tidligere makker, Joachim Fischer. Nu spiller hun sammen med 23-årige Mathias Christiansen, som er blevet sat sammen med henblik på et godt resultat ved OL i 2020.

- Det er vildt, at det er gået så hurtigt. Man må jo bare sige, at mikset af rutinen og et ungt talent er noget, vi har set være en succes før, og det ser det her også ud til at blive, siger Laugesen.

Ved China Open endte de i finalen ved at slå de olympiske mestre og verdensmestre, Ahmad og Natsir, fra Indonesien. Det markerede samtidig parrets reelle gennembrud. Derfor er sejren over det stærke Adcock-par i turneringen efter, Hong Kong, som kan betragtes som ’den svære to’er’, vigtig.

- Christiansen og Pedersen har haft succes med en plads i finalen i en af de største turneringer på kalenderen, og så skal man genstarte og står mod ’Adcocks’ allerede i første runde i Hongkong, som altid er tændte og klar. Den vinder de, og det er virkelig et godt resultat, og her at man kan se, at de har et højt bundniveau, og det er imponerende, siger Laugesen.

Turneringen i Hongkong er parrets sidste for i år, og så er det tid til at se frem. Det gør Laugesen allerede, og han spår parret en stor fremtid.

- Det er bestemt et par, man kan regne med kan spille med om de sjove pladser i form af finaler, semifinaler og titler i de spændende turneringer.

Og hvad kan vi tillade os at forvente til OL i 2020?

- Det er realistisk at tænke i en medalje som målsætning.

Pedersen og Christiansen skal spille næste kamp ved Hong Kong Open torsdag.