Badminton

Dansk double tabte til verdens bedste i stor finale

Herredoublen Mads Kolding og Mads Conrad har fortsat deres første SuperSeries-sejr til gode.

Mads Kolding og Mads Conrad har to gang formået at slå verdensranglistens nummer et, Kevin Sukamuljo og Marcus Gideon, men i søndagens Hong Kong Open-finale var danskerne ikke for alvor i nærheden af indoneserne.

Danmarks næstbedste herredouble, der er nummer seks på verdensranglisten, måtte se sig slået med 21-12, 21-18 og missede dermed chancen for deres første SuperSeries-sejr.

Det var parrets tredje finale i SuperSeries-sammenhæng.

Sukamuljo og Gideon har derimod vundet 6 ud af 12 turneringer i år.

Verdensetterne fra Indonesien kom blæsende ud, og især den store stjerne Kevin Sukamuljo sad på duellerne, da han og Gideon hurtigt kom foran med hele 9-2. Selvom Conrad og Kolding kom en smule bedre med i sættets første halvleg, var indoneserne alligevel foran med 11-5 ved opholdet.

Et par forvildede danskere fandt slet ikke melodien i første sæt, og kort efter opholdet var det reelt afgjort ved stillingen 15-5 i indonesisk favør.

De slap foden en smule fra speederen og spillede nærmest opvisningsbadminton til tider. Sættet blev vundet med 21-12.

Kampens første danske føring kom i starten af andet sæt, da Conrad og Kolding kom foran med 3-2. De var i det hele taget langt, langt bedre med og fik presset Sukamuljo og Gideon, så ved opholdet var der dansk føring på 11-10.

Opholdet blev efterfulgt af de indonesiske point i træk, men danskerne holdt sig stadig til og udlignede til 13-13.

Indoneserne var imidlertid ovenpå og gav aldrig Conrad og Kolding en føring, så det endte med nederlag på 21-18.