Badminton

Danske stjerner bruger ofte 'Klovn'-regel: - Vi har kun fået kredit for den én gang

De danske badmintonspillere har ladet sig inspirere af TV-serien ’Klovn’ og lukker øjnene med vilje, når der bliver taget billeder af dem.

Det flyver rundt med citater fra TV-serien ’Klovn’ blandt de danske landsholdsspillere i badminton.

Inspirationen fra Casper Christensen og Frank Hvams univers har nærmest dannet præcedens for især de mandlige landsholdsspillere.

Mathias Christiansen er blandt de allerstørste ’Klovn’-fanatikere i den danske landsholdstrup. Han er nærmest en uofficiel kaptajn for folk med hang til ’Klovn’.

Og selvom det hovedsaligt er landsholdets yngre medlemmer med brødreparret Anders og Kasper Antonsen, som er den inkarnerede del af ’Klovn’-holdet, så træder hele truppen gerne med ind i TV-seriens univers.

- Mange af drengene dernede (på landsholdstræningen, red.) har jo set Klovn. Når vi først går i gang med at snakke citater og kører på, så er det svært at stoppe. Så bliver der snakket rigtig meget i citater, siger Mathias Christiansen i TV 2 Badmintons podcast.

Det er særligt treøjereglen, der foreskriver, at et billede skal kasseres, hvis mindst tre personer har lukkede øjne på et billede. Og den udfordring har badmintonspillerne taget til sig.

- Treøjereglen har været i brug mange gange. Jeg føler kun, at vi har fået kredit for den en enkelt gang. Det var til Thomas Cup, hvor vi forsøgte. Men den har været i brug rigtig mange gange til diverse fotoshoots med sponsorer, siger Mathias Christiansen til TV 2 Badminton.

'Treøjereglen' i brug ved VM

Ved EM for hold i februar fangede TV 2 SPORT-kommentator Jim Laugesen anerkendende de danske spilleres ’Klovn-’reference.

Mathias Christiansen var også med på holdet, der i 2016 hentede Danmarks første guldmedalje nogensinde ved VM for herrehold, Thomas Cup.

Her fangede TV-kameraerne også den kollektive aktion, hvor euforien over guldmedaljen blev kombineret med lukkede danske øjne og varme tanker til ’Klovn-’serien.

- Det er rimelig vildt at smide treøjereglen op, når man lige har vundet VM. Det er rimelig kreativt tænkt, siger Mathias Christiansen. 

- Jeg tror faktisk, at det var (Mads, red.) Kolding, der smed den op. Kolding kan også godt lide Klovn, men han er ikke kæmpe fan, og han har ikke set hvert afsnit 50 gange.

Hør hele podcasten med Mathias Christiansen på SoundCloud og i iTunes.