'Aldrig set før' - Axelsen forærer modstander point

Verdensmesteren Viktor Axelsen viste sportslig optræden i absolut verdensklasse, da han forærede sin modstander et point efter en klar dommerfejl.

Danmarks bedste herresingle statuerede fredag endnu et eksempel på, hvorfor han er så vellidt hos både internationale modstandere og landsmænd - både på og uden for banen.

I den afgørende kamp i gruppe B var danskeren oppe imod Chou Tien Chen fra Taiwan, og de to spillede vind eller forsvind om en plads i semifinalen ved sæsonfinalen i Dubai.

Det har jeg aldrig set før. At en badmintonspiller på det niveau bare giver et point væk til sin modstander

Jim Laugesen, badmintonekspert

Ved en dansk føring på 13-8 i tredje og afgørende sæt fløj Viktor Axelsen frem til nettet for at slå bolden ned. Det lykkedes sådan set også, men problemet var, at danskeren samtidig hamrede sin ketcher direkte ned i nettet, så det blafrede som om, der lige var kommet en orkan forbi.

Det kunne samtlige mennesker i Hamdan Sports Complex umiddelbart se, ligesom TV-seerne heller ikke gik glip af episoden. Dommeren, der sad én meter fra situationen og med nettet lige foran sig, opdagede dog ikke, hvad der foregik. Derfor gav hun pointet til danskeren.

- Jeg er ved at rive hele nettet ned. Det er vildt, hun (dommeren, red.) ikke kan se det. Normalt skal man måske bare spille videre og sige, det er en del af spillet, men den er sgu ikke helt god. Dommeren skulle gerne kunne se det. Nettet stod og blafrede, så det er ikke helt godt dømt, sagde Axelsen efter kampen til TV 2 SPORT.

Det siger alt om Viktor og hans store sportsmanship

Chou Tien Chen

Modstanderen, Chou Tien Chen, blev så frustreret, at han fik kaldt overdommeren ind på banen, der dog ikke kunne omstøde dommen. Derfor valgte den danske verdensmester at tage sagen i egen hånd, alt i mens at tilskuerne havde startet en kæmpe pibekoncert, fordi situationen havde kørt flere gange i langsom gengivelse på hallens storskærm.

- Jeg valgte så at give et point væk. Jeg siger til Kenneth Jonassen (landstræneren, red.), om jeg skal give ham et point. Så spørger han: ”Tror du, du får et igen?”.

- Det troede jeg ikke, men så tænkte jeg, at nu giver jeg sgu et point og viser noget fairplay. På den måde viste jeg også lidt, at sådan noget skal kunne ses af dommeren, tilføjede Axelsen om situationen.

- Det siger alt om Viktor

Det var da også en handling, der både i situationen og efterfølgende affødte stor respekt.

- Det har jeg aldrig set før. At en badmintonspiller på det niveau på den måde bare giver et point væk til sin modstander, sagde TV 2 SPORTs badmintonekspert, Jim Laugesen, ligesom også verdens nummer syv, Chou Tien Chen, var imponeret over Axelsens fairplay.

- Vi er professionelle atleter, der vil gøre alt for at vinde, men det er i princippet sådan der, man burde opføre sig. Det siger alt om Viktor og hans store sportsmanship, for han var virkelig fair i den situation, sagde taiwaneren til TV 2 SPORT.

Også den tidligere topspiller og landstræner Kenneth Jonassen fortalte bagefter, at retfærdighed for længe siden er forsvundet ud af badmintonsporten, men at netop dén situation sagde alt om, at danske Viktor Axelsen er en stor sportsmand.

Det ekstra point til modstanderen fik i sidste ende ikke nogen betydning for kampens udfald, da Viktor Axelsen lukkede kampen med 21-16, 14-21 og 21-15. Dermed spillede han sig videre til semifinalen, hvor han nu skal møde Shi Yuqi fra Kina eller Lee Chong Wei fra Malaysia.

Axelsen slår Chou Tien Chen i tre sæt og er dermed videre til semifinalerne Video: TV 2 Sport