Badminton

Axelsen gravede dybt: - Det var en sejr med blandede følelser

Den danske verdensmester var under stort mentalt og fysisk pres i store dele af kampen, da han spillede sig i semifinalen.

Viktor Axelsen spillede sig fredag et skridt nærmere et titelforsvar ved sæsonfinalen i Dubai, da han slog verdens nummer syv, Chou Tien Chen fra Taiwan, med 21-16, 14-21 og 21-15.

Efter danskeren havde tabt sin anden gruppekamp til kinesiske Shi Yuqi, var der lagt op til en direkte duel om andenpladsen i Gruppe B, og det blev en kamp, hvor verdensmesteren i den grad tog fat i kraven på sig selv for at vende opgøret på hovedet – i flere omgange.

- Det var en sejr med blandede følelser. Jeg synes helt ærligt ikke, at jeg spiller ret godt. Fysisk og mentalt er der meget, hvor jeg først er inde i ’zonen’ og så ude af den igen, sagde Axelsen til TV 2 SPORT.

Bagud 10-14 i første sæt tog fanden ved Viktor Axelsen, og så fandt han spil frem, som i den grad var en verdensmester værdigt. Med et uhørt højt niveau kørte han Chou Tien Chen rundt på banen, til han få minutter efter havde lukket første sæt med 21-16.

Samme niveau fortsatte frem til 11-7 i andet sæt, men så var det næsten lige før, at danskeren mentalt sad på en flyver hjem fra Dubai, selvom han kun manglede 10 point for at spille sig i semifinalen. Det udnyttede Chou Tien Chen til at tage fem point i træk, inden han lukkede sættet i overbevisende stil.

Viktor Axelsen taber 2. sæt mod Chou Tien Chen ved sæsonfinalerne i Dubai. Video: TV 2 SPORT

- Jeg havde virkelig problemer med at acceptere det, og det må helst ikke være sådan, at jeg ikke formår at gøre mit bedste der, hvor jeg selv kan håndtere og styre det. Det gjorde jeg bestemt ikke i starten af første sæt og i andet sæt, men jeg er glad for, det lykkes at vinde.

Kan du mærke, når du er i zonen, og når du ikke er?

- Ja, det kan jeg godt. Typisk resulterer det i, at jeg laver 15 fejl. Det gjorde jeg også nu her, så det kunne jeg tydeligt mærke. Jeg prøver bare at tænke positivt, men det gik heller ikke så godt, så jeg prøvede at arbejde mig ind i det, og det fik jeg gjort i vigtige perioder af spillet – specielt i tredje sæt, tilføjede Viktor Axelsen.

Heldigvis formåede danskeren nemlig at hive de afgørende ressourcer frem, da der skulle findes en vinder af den sidste gruppekamp i tredje sæt. Her var begge spillere godt klar over, at det var en direkte duel om pladsen i semifinalen, og til sidst viste Viktor Axelsen sig som den stærkeste.

- Jeg er bare glad for at være videre. Målet med den her kamp var at vinde, og det gjorde jeg, selvom det ikke var kønt, slog verdensmesteren fast.

Sejren betyder, at Viktor Axelsen nu for tredje år i træk skal spille semifinale ved sæsonfinalen i Dubai. Det er en kamp, du kan se direkte på TV 2 SPORT lørdag - semifinaleprogrammet er endnu ikke fastlagt.