Badminton

Axelsen undgik giganten: Her er lodtrækningen til semifinalerne

Viktor Axelsen undgår malaysiske Lee Chong Wei, der ser ud til at være i storform. Det står klart, efter der er trukket lod til semifinalerne i Dubai.

Se alle semifinaler på TV 2 SPORT og TV 2 Play lørdag fra kl. 7 (nederst i artiklen kan du se hele kampprogrammet)

For tredje år i træk står danske Viktor Axelsen i semifinalen ved årets sidste store højdepunkt - sæsonfinalen i Dubai.

Efter sidste kamp i gruppespillet var overstået, blev der fredag aften trukket lod til semifinalerne, hvilket er indført for at sikre, at ingen spillere kan gå efter at få en bestemt modstander i semifinalen.

Derfor kunne gruppevinderne trække både toeren fra egen gruppe og toeren fra den modsatte gruppe. I herresingle betød fredagens lodtrækning, at Viktor Axelsen skal ud i et revancheopgør mod kinesiske Shi Yuqi, som han torsdag mødte i sin egen gruppe og tabte til i tre sæt.

- Umiddelbart ser jeg det som en god lodtrækning. Jeg er sikker på, at hvis Viktor kan hæve sit niveau en smule fra den kamp, hvor han tabte til Shi Yuqi, så vinder han. Viktor må have lært noget i den kamp, hvilket han også selv var inde på i interviewet bagefter.

- Og så har jeg en god fornemmelse omkring, at det er rigtig svært at spille mod Viktor to gange i træk. Måske sidder Shi et eller andet sted med en fornemmelse af, at han er favorit til opgøret nu, fordi han slog Viktor, men virkeligheden er, at Viktor er favorit, og Shi nu formentlig ikke længere kan overraske danskeren, siger badmintonekspert Jim Laugesen.

Det betyder også, at Viktor Axelsen undgår et møde med malaysiske Lee Chong Wei, som er den spiller, der har vundet flest Super Series-titler nogensinde og samtidig har domineret verdenstoppen i en lang årrække. Han møder i stedet sydkoreanske Son Wan Ho, som han fredag tabte til i tre sæt.

Hård lodtrækning i herredouble

Lodtrækningen i herredouble var en tro kopi af herresinglen. Her faldt den også ud, så Mathias Boe og Carsten Mogensen skal møde de samme kinesere, som de fredag tabte til i to sæt - verdensmestrene Liu Cheng og Zhang Nan.

- Der er ikke nogen grund til ikke at være fortrøstningsfuld, for selvom de lige har slået os og vundet VM, så har vi slået dem før. Vi ved, at når vi spiller godt, så kan vi slå alle. Nu må vi hjem og vente på, hvem vi skal møde, men det kunne da være sjovt, hvis det blev dem her igen, så vi kan få revanche i morgen, sagde Carsten Mogensen, inden han kendte udfaldet af lodtrækningen.

TV 2 SPORTs badmintonekspert, Jim Laugesen, er dog lidt mere bekymret over den lodtrækning. Han havde hellere set, at det danske par havde trukket japanske Kamura og Sonoda.

- Det ser svært ud, for det er et rigtig stærkt par, de skal op imod – især Zhang Nan. Det er verdensmestrene og vinderne af Denmark Open, så i mine øjne var det den værste lodtrækning.

- Det er to fysisk rigtig stærke spillere, og de skal møde dem i en hal, hvor boldene er ’tunge’, så Mathias og Carsten skal virkelig finde deres allerhøjeste niveau frem, hvis de skal vinde. Men gør de det, så kan de også slå alle i verden, det er der ingen tvivl om, siger Jim Laugesen.

Damedoublen blev eneste kategori med dansk deltagelse, hvor semifinalen ikke bliver en tro kopi af en kampene i gruppespillet. Her skal Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl derimod op imod Shiho Tanaka og Koharu Yonemoto fra Japan, som blev etter i den anden pulje.

De to par mødtes senest i VM-kvartfinalen i Glasgow, hvor danskerne vandt en højdramatisk kamp, der først sluttede ved 27-25 i tredje sæt.

Damedoublen med Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen er i VM-semifinalen, efter de slog verdens nummer syv, Shiho Tanaka og Koharu Yonemoto. Video: TV 2 SPORT

- Hvis damedoublen finder niveauet frem fra den første kamp, hvor de slog de stærke koreanere i sikker stil, så vinder de den her semifinale. Hvis vi ser niveauet fra de sidste to gruppekampe, så taber danskerne. Men Christinna og Kamilla har et niveau både spillemæssigt og taktisk, hvor japanerne ikke kan være med, hvis de rammer toppen, slår Jim Laugesen fast.

Herunder kan du se hele programmet for lørdagens semifinaler med cirka tider i parentes på de danske kamp, der med garanti vil blive vist på TV 2 SPORT. Hvis man vil se alle 10 kampe, kan man se det på TV 2 PLAY 1.

  • Kamp 1, damedouble: Fukushima/Hirota vs. Yaqiong/Xiaohan
  • Kamp 2, herredouble: Kamura/Sonoda vs. Gideon/Sukamuljo
  • Kamp 3 (cirka kl. 9.00), damedouble: PEDERSEN/RYTTER JUHL vs. Tanaka/Yonemoto
  • Kamp 4 (cirka kl. 10.00), herredouble: BOE/MOGENSEN vs. Cheng/Nan
  • Kamp 5, mixed double: Yilyu/Dongping vs. Tang/Tse

Kampene herunder starter tidligst kl. 13.00

  • Kamp 6, damesingle: Yamaguchi vs. Intanon
  • Kamp 7 (cirka 14.00), herresingle: AXELSEN vs. Yuqi
  • Kamp 8, mixed double: Ahmad/Natsir vs. Siwei/Qingchen
  • Kamp 9, damesingle: Sindhu vs. Yufei
  • Kamp 10, herresingle: Wan ho vs. Chong Wei