Badminton

Danske doubler tabte kampe, der handlede om alt andet end sejren

Pedersen og Rytter Juhl havde allerede sikret en plads i semifinalen inden den sidste gruppekamp. Claus Fisker / Scanpix Denmark

Doublerne med henholdsvis Mathias Boe og Carsten Mogensen samt Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl tabte begge den sidste gruppekamp i Dubai.

Mads Koldings og Mads Conrads afgørende gruppekamp kan ses klokken 10.00 på TV 2 SPORT. Omkring klokken 13.00 skal Viktor Axelsen så i direkte duel om en plads i semifinalen.

Har I lyst til at blive nummer ét eller to i gruppen? Det var det store spørgsmål for både den danske herredouble med Boe/Mogensen og damedoublen med Pedersen/Rytter Juhl.

Reelt set var der nemlig ikke særlig meget at spille for, da de to doubler fredag stod i deres afgørende gruppekampe ved sæsonfinalen i Dubai. Semifinalepladsen var allerede sikret med en plads blandt de to bedste i gruppen.

Det kom også til at afspejle spillet på banen, da Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl som de første danskere gik ind i Hamdan Sports Complex mod VM-sølvvinderne Fukushima og Hirota fra Japan.

På 37 minutter havde danskerne tabt 12-21, 12-21. Et nederlag, der på ingen måde gjorde indtryk eller gav nervøse miner hos et dansk par, der mest af alt var gået på banen for at afprøve nogle forskellige ting mod japanerne.

- Vi havde snakket om inden, at vi gerne ville prøve at udvikle lidt på vores returneringer og afprøve nogle af dem, der ikke altid er vores sikre valg. Det lykkedes faktisk ganske fint, og vi fik trykket lidt mod hjørnerne. Så det var små momenter, vi forsøgte at arbejde med, nu kampen ikke havde betydning for, om vi gik videre eller ej, sagde Christinna Pedersen, der også slog fast, hun bevidst undlod at lave sine favoritslag, så japanerne ikke ville huske dem for godt.

Til semifinalerne vil der nemlig være lodtrækning, hvor de to ettere kan trække begge de to toere - og omvendt. Det vil sige, at danskerne har 50 procent chance for at trække de samme japanere, når der lørdag spilles semifinaler. Derfor var det også med i tankerne, at de ikke ville give dem den mindste fordel i en semifinale, hvis lodtrækningen skulle give et revancheopgør.

- Vi opdager nogle ting derinde. Blandt andet at de dækker godt af med ketcheren ind over hovedet på dem selv, når vi er i defensiven. Men vi gad ikke rigtig gøre noget ved det i dag. Vi vil hellere gemme det, hvis vi skal møde dem igen i morgen. Så det var fedt at få nogle ting noteret ned, tilføjede Rytter Juhl.

Boe: - En fin kamp, selvom vi tabte

Opskriften var ikke meget anderledes i herredouble for Mathias Boe og Carsten Mogensen. Også her var det taktikken, der var i fokus, da de tabte 18-21, 13-21 til de kinesiske verdensmestre Liu Cheng og Zhang Nan.

- Vi fik prøvet nogle ting omkring serven og returen, som vi havde snakket om. Vi ville se, om vi kunne lure et par huller af ved kineserne, og det fungerede fint. Vi havde taktikken klar og så de ting, vi skulle se. Så det var en fin kamp for os, selvom vi tabte, sagde Mathias Boe.

Danmarks bedste herredouble havde allerede inden kampen gjort det klart, at de ikke ville spille sig fuldstændig ud i forsøget på at hente sejren. Derfor vil det heller ikke gøre Carsten Mogensen noget, hvis danskerne senere fredag ender med at trække kineserne til en revanche i semifinalen.

- Der er ikke nogen grund til ikke at være fortrøstningsfuld, for selvom de lige har slået os og vundet VM, så har vi slået dem før. Vi ved, at når vi spiller godt, så kan vi slå alle. Nu må vi hjem og vente på, hvem vi skal møde, men det kunne da være sjovt, hvis det blev dem her igen, så vi kan få revanche i morgen, sagde Mogensen.

Det er endnu ikke afgjort, hvem der går videre fra den modsatte gruppe af Boe og Mogensen. Derfor ved den danske herredouble kun, at de kan trække Liu Cheng og Zhang Nan i en semifinale, ligesom de så også vil kunne trække etteren fra Gruppe A, hvor Mads Kolding og Mads Conrad er med i.