Badminton

Viktor Axelsen er i semifinalen efter stort drama i Dubai

Semifinalen er sikret for danske Viktor Axelsen, efter han fredag besejrede Chou Tien Chen i den sidste gruppekamp.

Viktor Axelsen har taget et stort skridt mod et titelforsvar af sæsonfinalerne i Dubai.

Den danske verdensmester er klar til semifinalen i årets sidste turnering, efter han fredag vandt med 21-16, 14-21, 21-15 over Chou Tien Chen i den sidste gruppekamp – der var en direkte kamp om en plads blandt de sidste fire i turneringen.

Danskeren vandt turneringen sidste år, og det startede da også godt, da han i onsdags slog indiske Kidambi Srikanth. Torsdag kom han ned på jorden igen, da han tabte i tre sæt til Shi Yugi fra Kina.

Og derfor skulle den danske verdensetter møde Chou Tien Chen, der er nummer syv på verdensranglisten, i en kamp om en plads i semifinalen. 

Indledningen på kampen var en tæt affære, og begge spillere fulgtes godt ad til opholdet, hvor danskeren var nede med 8-11.

Ved stillingen 10-12 tabte Viktor Axelsen kampens hidtil længste duel på 37 slag, og det så ud til at blive afgørende for sættets videre forløb. Chou Tien Chen vandt de to efterfølgende point og var pludselig foran med fem.

Men Viktor Axelsen havde tilskuernes opbakning, og til lyden af deres slagsange fandt den danske verdensmester igen sit niveau. Axelsen vandt 11 ud af de efterfølgende 12 point, og så vandt den 23-årige dansker sættet med 21-16.

Den danske badmintonspiller spiller en afgørende kamp ved sæsonfinalerne i Dubai Video: TV 2 SPORT

I andet sæt fortsatte danskeren det høje niveau, og selvom Chou Tien Chen fulgte godt med i sættets indledning, så var Axelsen foran med 11-7 ved opholdet.

Men Viktor Axelsen kom slet ikke ordentligt ud efter opholdet, og Chou Tien Chen tog sig af de første fem point - og herfra gik det hurtigt. Taiwaneren vandt sikkert sættet med 21-14 og sendte kampen ud i et tredje og afgørende sæt om pladsen videre i semifinalen. 

Tredje sæt fortsatte, som andet sæt sluttede. Chou Tien Chen dominerede og kom foran med 4-1, men så vågnede den danske verdensmester op, og få minutter senere viste pointtavlen 8-5 i dansk favør.

Viktor Axelsen taber 2. sæt mod Chou Tien Chen ved sæsonfinalerne i Dubai. Video: TV 2 SPORT

Danskeren gik igen i tredje sæt til ophold med en føring på 11-7, men denne gang formåede danskeren at bevare sit momentum. Viktor Axelsen øgede føringen og vandt kampens sidste sæt 21-15.

Sejren betyder, at Viktor Axelsen nu er klar til lørdagens semifinaler. Modstanderen findes ved en lodtrækning senere fredag.