Badminton

Den store quiz: Hvor godt husker du badmintonåret 2017?

Et stort badmintonår går på hæld. Test dig selv i badmintonåret 2017 i TV 2 SPORTs quiz.

Der var ingen over og ingen ved siden af i 2017, da fynboen Viktor Axelsen stjal showet som den helt store danske badmintonspiller.

Som 23-årig blev han verdensmester. Den blot tredje danske herresingle nogensinde til at udføre den bedrift. Over én million danskere så med, lige TV 2 SPORT igen i år har dækket badmintonsporten tæt.

For Axelsen er langt fra den eneste, der har vist sig frem. Også i Super Series-sammenhæng og turneringerne lige under har de andre stjerner været med helt fremme og sikret flere nævneværdige titler. Indledt af Mathias Boe/Carsten Mogensen og Christinna Pedersen/Kamilla Rytter Juhl med sejre i Syed Modi International.

Alt i alt blev det et begivenhedsrigt år på TV 2 SPORT, hvor badmintonkommentatorerne Dennis Bostrup og Jim Laugesen fik lov at guide seerne gennem et hav af store oplevelser. Og samtidig blev det slået fast, at badminton i verdensklasse fortsætter på kanalen som minimum til og med 2021.

Men inden vi kommer i gang med et nyt badmintonår, så kan du teste dig selv i, hvor meget du egentlig husker fra 2017. Tag quizzen med de 25 spørgsmål og se, om du kan slå dine venner og familie:

Badmintonåret 2017

 1. Den danske doublespiller Mads Kolding slog verdensrekord for det hårdeste smash målt under en officiel kamp i den indiske Premier Badminton League. Hvor hårdt slog han?

  Du har 0 rigtige

 2. Antonsen vandt DM-finalen i herresingle.

  Året startede med en artig overraskelse ved DM i herresingle, da Anders Antonsen tog titlen. Hvem slog han i finalen?

 3. Vinderen af DM i herresingle fra 2016 havde skiftet over til herredouble-kategorien, hvor han vandt endnu en DM-titel. Hvem var det?

 4. I februar kom det frem, at en af damesinglerne var smidt af landsholdstræningen, da landstrænerne ikke længere troede på, hun kunne nå til tops internationalt. Hvem drejer det sig om?

 5. 2017 blev også året, hvor badmintonsporten måtte sige farvel til en af de mest vindende spillere gennem tiderne, da Erland Kops døde 80 år gammel. Hvor mange All England-titler vandt han i herresingle?

 6. Axelsen havde svært ved at acceptere sit nederlag.

  Danmark havde ikke de store problemer med at vinde EM for blandede hold, men alligevel tabte Viktor Axelsen meget overraskende sin kamp i semifinalen. Hvilken tysk spiller nedlagde Axelsen?

 7. Vladimir Ivanov til venstre forlod EM før finalen mod Danmark.

  I finalen ved EM for blandede hold skulle Danmark møde Rusland. De manglede dog en af deres største stjerner, da Vladimir Ivanov var rejst videre. Hvorfor forlod russeren EM?

 8. Den danske herredouble med Mathias Boe og Carsten Mogensen kom ikke med til Super Series Premier-turneringen Malaysia Open. Hvorfor?

 9. Viktor Axelsen røg ud af All England, da han tabte til den kinesiske legende Lin Dan. Men hvor langt kom danskeren?

 10. Viktor Axelsen vandt sin anden Super Series-titel i karrieren, da han vandt India Open. Hvem slog han i finalen?

 11. To danske par vandt Super Series-turneringen Singapore Open. Hvilke par drejer det sig om?

 12. Der var dannebrog over hele linjen i en enkelt kategori ved EM.

  I én af de fem kategorier gjorde Danmark rent bord ved det individuelle EM i badminton og indtog samtlige podietrin. Hvilken drejer det sig om?

 13. DM for hold blev afgjort efter Golden Set, da Skovshoved IF slog Team Skælskør-Slagelse i finalen. Hvor lang tid siden var det, at Skovshoved sidst havde vundet DM for hold?

 14. Danmark tabte overraskende til Thailand, da de blev slået ud af VM for blandede hold, Sudirman Cup. Hvem spillede den femte og afgørende kamp for Danmark?

 15. Under VM i Glasgow kom en dansk landstræner i fokus, da han var med til at påvirke, at franske Ronan Labar og Audrey Fontaine fik et rødt kort. Hvad hed den danske landstræner, der i øvrigt stopper hos det franske forbund den 1. maj 2018?

 16. Fischer begravede ansigtet i sine hænder. Skuffet og trist over at forlade VM på grund af en skade.

  Den nu 39-årige Joachim Fischer måtte forlade VM, da han brækkede anklen kort inde i 1/8-finalen. Hvor mange dueller nåede Fischer (og Christinna Pedersen) at spille i kampen?

 17. Viktor Axelsen blev den kun tredje danske verdensmester i herresingle. Flemming Delfs vandt den første titel i 1977, men hvem vandt Danmarks anden VM-titel i herresingle i 1997 – ligeledes i Glasgow?

 18. Pedersen og Fischer nåede at vinde et hav af titler og sikre store triumfer - herunder VM-bronzen i 2014 på hjemmebane.

  Kort efter VM kom det frem, at Joachim Fischer og Christinna Pedersen ikke længere skal spille sammen. Hvem har Badminton Danmark i stedet valgt at sætte Christinna Pedersen sammen med i jagten på en OL-medalje i 2020?

 19. Flere af de danske landsholdsspillere, herunder Viktor Axelsen og Mads Kolding, gjorde grin med de nye serveregler. Men hvor høj bliver den faste servehøjde under de nye regler, som for første gang skal afprøves ved All England 2018?

 20. Viktor Axelsen vandt også Super Series-turneringen Japan Open. Hvor mange Super Series-titler er den danske verdensmester oppe på ved udgangen af 2017?

 21. Lee Chong Wei er den spiller, der har vundet klart flest Super Series-titler gennem tiderne, men hvilken spiller eller spillere topper den danske liste med 18 titler?

 22. Triumfen i Korea Open blev endnu en i rækken af Super Series-titler til CV'et for Boe og Mogensen.

  Mathias Boe og Carsten Mogensen nåede fem Super Series-finaler i 2017, hvor de vandt to og tabte tre. Hvad nummer ligger Danmarks bedste herredouble på verdensranglisten ved udgangen af 2017?

 23. Viktor Axelsen vandt for andet år i træk sæsonfinalen i Dubai, da han vandt en tæt finale i tre sæt. Hvem slog danskeren?

 24. Fischer er tilbage i træning efter sin alvorlige skade ved VM i Glasgow.

  Joachim Fischer forventer at spille sammen med den danske mester fra 2017, når der til februar spilles DM på ny. Hvad hedder den doublespiller, som Fischer går sammen med?

 25. Hvilken dansk damesingle rangerer højest på verdensranglisten ved udgangen af 2017 med sin 31. plads?