Badminton

Landstræner og kollega er ikke i tvivl: Derfor er Axelsen ’Årets Sportsnavn’

Lørdag aften kåres ’Årets Sportsnavn’ 2017. Og i badmintonmiljøet er man ikke i tvivl om, at vinderen bør være Viktor Axelsen.

Lørdag aften bliver enten badmintonspilleren Viktor Axelsen, tennisspilleren Caroline Wozniacki eller sejlsportsduoen Katja Salskov-Iversen og Jena Mai Hansen kåret som Årets Sportsnavn for år 2017.

Det sker ved awardshowet Sport 2017, der afholdes i Jyske Bank Boxen i Herning.

Her er prisen som Årets Sportsnavn aftenens største pris. Med prisen følger en kontant gevinst på 75.000 kroner.

Og spørger man i badmintonmiljøet, så er der ingen tvivl om, at det er Viktor Axelsen, der fortjener prisen.

- At blive verdensmester er en titel, som vi selv har jagtet de sidste 20 år. Han formår at gøre det – og så i så overbevisende stil. Det bør selvfølgelig udløse ’Årets Sportsnavn’ i sig selv. Det er enestående at blive verdensmester, siger badmintonkollegaen Mathias Boe til TV 2 SPORT og fortsætter:

- Når det så er sagt, så har han også vundet andre titler i år og er kommet op som nummer et i verden. Jeg kender Viktor rigtig godt og ved om nogen, hvor meget han har ofret for det, og hvad det kræver. Folk er slet ikke klar over, hvilke ofringer han har lavet. Det er en unik præstation, og den står selvfølgelig soleklart.

Viktor Axelsen har i løbet af 2017 blandt andet opnået at blive verdensmester, vinde sæsonfinalen i Dubai og tage førstepladsen på verdensranglisten.

De andre bejlere til prisen er tennisspilleren Caroline Wozniacki, der vandt sæsonfinalen i Singapore samt sejlerne Katja Salskov-Iversen og Jena Mai Hansen, der vandt VM-guld i bådklassen 49'erFX.

Men også badminton-landstræneren er sikker på, at Viktor Axelsen er den rette vinder.

For andet år i træk vinder Axelsen sæsonfinalen - denne gang efter finalesejr over Lee Chong Wei Video: TV 2 SPORT

- Hans resultater taler for sig selv. Verdensmester, to superseries-sejre og så sejr i sæsonfinalen i Dubai. Så han har absolut fortjent det. Det er en verdensstjerne og en guttermand, der har udviklet sig helt vildt. Han er en fornøjelse at arbejde med i hverdagen, siger landstræner Kenneth Jonassen.

Ansvaret for at kåre en vinder er lagt i hænderne på en priskomité bestående af kulturminister Mette Bock (LA), DIF-formand Niels Nygaard, DIF-direktør Morten Mølholm Hansen, Team Danmark-formand Frank Jensen, Team Danmark-direktør Lone Hansen, samt chefredaktør Jacob Nybroe og sportsredaktør Troels Henriksen fra Jyllands-Posten.

Den 24-årige badmintonspiller er beæret over at være nomineret til prisen. Og han håber da også – især for badmintonsportens skyld – at han kan tage prisen.

- Det ville være en mega fed anerkendelse at få – især for sporten. Lidt ligesom med placeringer på verdensranglisten, så er det jo sådan noget her, der kommer som en bonus, hvis du gør det godt og har haft et godt år. Så jeg håber da meget – både for mig selv og for sporten. Det er vigtigere for mig at vinde turneringer end nomineringer, men nogle gange går de hånd i hånd, siger Viktor Axelsen til TV 2 SPORT.

Prisuddelingen foregår fra kl. 20.00 lørdag aften.