Badminton

Axelsen lander forkert og må trække sig med skade

Axelsen stoppede halvvejs i andet sæt. STR / Scanpix Denmark

Anden runde blev endestationen ved Indonesia Masters for verdensmesteren Viktor Axelsen, der måtte trække sig med en skade, efter han landede forkert.

Den danske badmintonstjerne startede ud som lyn og torden i første runde af Super 500-turneringen Indonesia Masters, da han onsdag vandt sin sjette sejr i træk i år ud af ligeså mange mulige.

I torsdagens anden runde blev det så ikke modstanderen Kazumasa Sakai, men derimod en ankelskade, der stoppede Viktor Axelsen fra at fortsætte ved Indonesia Masters ved stillingen 21-23, 7-11.

Et tæt første sæt fik nemlig en kedelig afslutning, da Axelsen landede forkert under en duel, det forklarer han til TV 2 SPORT.

- Der sker noget efter en landing, hvor jeg begynder at føle et pres på ydersiden af venstre fod. I slutningen af første sæt kan jeg så mærke, at det er noget med min ankel, hvor det giver smerter.

- Jeg prøvede at spille videre, men det blev stille og roligt værre, så jeg valgte, i samråd med Kenneth Jonassen (landstræner, red.), at tage beslutningen om at stoppe, fordi det ikke var det værd at gøre det værre, siger Axelsen.

Kort efter kampen havde Badminton Danmarks fysioterapeut Michael Ries fået kigget på anklen, og derfor kunne verdensmesteren da også komme med en forholdsvis beroligende melding.

- Som vi lige kan se, så har jeg ikke revet noget over eller noget i den stil. Jeg landede forkert på anklen, og det kræver nu, jeg får et par dages fri til lige at få styr på det igen, tilføjer Axelsen.

Derfor er det også usikkert, hvorvidt han bliver klar til India Open, der er den sidste af tre store turneringer i Asien i denne omgang. Her skal han efter planen spille allerede om seks dage.

- Lige nu kan jeg ikke spille, så jeg ser det ikke som en stor sandsynlighed, jeg spiller næste uge, men jeg afventer stadig situationen og tager en beslutning senere, slutter verdens nummer et.