Badminton

Boe overvejede at trække sig på matchbolden i DM-semifinale

Mathias Boe var tæt på at trække sig fra DM-semifinalen, selvom han og Carsten Mogensen næsten havde spillet sig i finalen.

Danmarks bedste herredouble med Mathias Boe og Carsten Mogensen var godt på vej en forventet sejr i DM-semifinalen mod Niclas Nøhr og Kasper Antonsen.

Parret havde vundet første sæt og førte 20-12 i andet sæt. Dermed var de blot ét point fra at kunne kvalificere sig til finalen.

Men inden matchbolden blev spillet, gik Mathias Boe hen til kampens dommer og bad ham om at tilkalde en fysioterapeut. Tidligere i kampen havde han fået et riv i hoften, som flere gange gav ham nogle jag ned gennem hans lår.

- Det var ikke så behageligt at spille med. Jeg kan ikke helt fortælle, hvilke bevægelser det kom ved. Det er klart lige til sidst, ville jeg bare gerne vise, vi var bedst med kun én hofte fra min side, siger Mathias Boe til TV 2 SPORT.

Allerede efter første sæt kunne han ses humpende på banen. Men der var en årsag til, at han først bad om at få tilkaldt en fysioterapeut på matchbolden. For han ville høre fysioterapeutens vurdering af, om han kunne spille i finalen næste dag. Hvis det blev til en negativ besked, ville han trække sig.

Vi tænkte, nu trækker han sig sikkert

Kasper Antonsen

- Jeg ville lige prøve at høre fyssen i forhold til i morgen (finalen, red.). Det ville være ærgerligt, hvis jeg ikke kunne spille der, siger Boe, som efter konsultationen med fysioterapeuten valgte at spille kampen færdig.

- Jeg må ud og få noget behandling, og så må jeg se, hvordan hoften har det i morgen.

Ville ikke satse

Kampen var stoppet i fire minutter, inden Carsten Mogensen satte den første matchbold i gang.

I mellemtiden havde modstanderne brugt tiden på at få råd af deres trænere til, hvordan de skulle gribe resten af kampen an. Hvis de da overhovedet skulle spille kampen færdig. For det var Kasper Antonsen i tvivl om, de skulle.

- Vi tænkte, nu trækker han sig sikkert, og vi ved jo stadig ikke, om han spiller i morgen. Men vi havde nærmest tabt kampen, så det var en lidt underlig situation, hvis vi var gået videre. For vi var vel reelt set ude, siger Antonsen.

En af tankerne, der kredsede i Mathias Boes hoved, var, at der lå vigtigere turneringer ude i fremtiden, som ikke ville værd at spille en DM-finale for.

- Badminton Danmark har lavet et godt setup for spillerne, men jeg må være ærlig og sige, at det ikke er årets højdepunkt. Det er med at spille her, hvis man er frisk og klar til det. Men der ligger også Swiss Open og All England lige om hjørnet, som vi hellere vil have en chance for at vinde.

Mathias Boe og Carsten Mogensen vandt DM-semifinalen med 21-16, 21-15. I finalen møder de Kim Astrup og Anders Skaarup, som besejrede Joachim Fischer og Frederik Colberg i den anden semifinale.

Mathias Boe og Carsten Mogensen spillede sig fredag aften i finalen ved DM Video: TV 2 SPORT