Doublespiller er Årets Komet i dansk badminton

Mathias Christiansen vinder prisen som Årets Komet 2017, særligt takket være en stærk slutspurt med den nye makker Christinna Pedersen.

Året Komet anno 2017 hedder Mathias Christiansen.

Den 23-årige badmintonspiller modtog prisen under lørdagens DM-finaler i Aarhus.

- Det er fedt og det er et skulderklap. Tak til mine to makkere, for jeg er jo ikke alene på banen, så tak til dem også. 

Christiansen imponerede med en bronzemedalje sammen med makkeren David Daugaard ved EM på hjemmebane tilbage i april.

Men det er i særdeleshed i slutningen af det forgangne år, at bornholmeren har imponeret - endda med den nye og nuværende makker, Christinna Pedersen.

Allerede i deres anden Superseries-turnering spillede de sig frem til en semifinale, og en måned efter stod de i to Superseries-finaler i træk, da de vandt sølv ved både Hong Kong Open og China Open.

Og den hurtige succes er ikke kommet af sig selv.

- Det er hårdt arbejde til træning, og en iver efter at lave gode resultater. Jeg tror både Christinna og jeg er lidt overraskede over, hvor stærkt det er gået her i starten. Vi har leveret nogle rigtig fine resultater, så det er vi bare glade for og nyder.

Den nye mixeddouble har også fået en forrygende start på 2018, da de i starten af februar strøg helt til tops ved India Open - Christiansens første store internationale titel. 

Mathias Christiansen og Christinna Pedersen vinder India Open Video: TV 2 SPORT

Mathias Christiansen fortsætter også stadig i herredouble, hvor han spiller sammen med David Daugaard.

Årets Komet tildeles en ung spiller eller et par under 24 år, og profiler som Mads Conrad, Jan Ø. Jørgensen og Viktor Axelsen har tidligere vundet prisen, der sidste år gik til Anders Antonsen.