Badminton

Dansk mester tog fat i verdensetter: 'Hvorfor er du så arrogant?'

Den danske doublespiller Kim Astrup fortæller nu, at han under Japan Open tog fat i verdensstjernen Kevin Sukamuljo for at tale et par alvorsord.

'Små provokerende børn med en dårlig attitude, hoverende grin og mangel på respekt.'

De negative tillægsord har længe stået i kø om verdens for tiden bedste herredouble, 26-årige Marcus Gideon og 21-årige Kevin Sukamuljo fra Indonesien, hvor specielt sidstnævnte har været en stor plage for flere danske herredoubler.

Men hvad der mangler af klasse i opførslen, det har indoneserne til gengæld i spillet. Således har de længe været i en liga for sig, hvor de over det seneste år har de vundet otte store turneringer, ligesom de har vundet 33 af deres seneste 35 kampe - en nærmest uhørt statistik på det niveau.

Alligevel overskygges præstationerne ofte af Kevin Sukamuljos opførsel under kampene.

Det har tidligere fået både Mads Conrad og Mathias Boe til at tage fat i indoneseren lige efter en kamp, og i en ny udgave af TV 2 SPORTs badmintonpodcast afslører den nykårede danmarksmester Kim Astrup, at han har gjort det samme.

'Det er bare min stil'

Mads Conrad tog fat i Kevin Sukamuljo, efter danskeren tabte en intens kamp til indoneserne. Video: Christian Kjær

I september sidste år tabte Kim Astrup og makkeren Anders Skaarup en tæt kvartfinale til indoneserne, og efter kampen valgte Astrup at konfrontere Sukamuljo med hans opførsel på banen.

- Jeg havde fat i ham og spurgte, hvorfor han havde et behov for at være så pisse arrogant, som han nu er. Der svarede han: "Det er bare min stil."

- Når han laver en fejl, så er han fløjtene ligeglad, for når hans modstander laver noget dumt, eller han har chancen for at ydmyge sin modstander, så vægter det så meget højere. Han finder nærmest en glæde i livet ved at gøre andre mennesker til grin, siger Kim Astrup.

Danskeren fortæller samtidig, at han ikke helt er klar over, om Sukamuljo forstod hans svar, da Astrup mistænker indoneseren for ofte at give et autosvar, når andre spillere kommer og tager fat i ham omkring hans opførsel.

Den dag vi kommer til at slå ham igen, så skal jeg stå og pege fingre ad ham og grine så meget, jeg overhovedet kan

Kim Astrup

Sukamuljo er svær at røre

Mens den danske herredouble med 25-årige Kim Astrup og 28-årige Anders Skaarup stadig har deres første helt store turneringssejr til gode, så er triumferne væltet ind hos den blot 21-årige Kevin Sukamuljo.

TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen har tidligere beskrevet, hvordan indoneseren har udviklet badmintonsporten og taget den til et nyt niveau. Og ligeså meget Kim Astrup hader Sukamuljos opførsel, ligeså meget anerkender danskeren, at han er i en klasse for sig.

- Det er bare hans stil og måde at være på, og man kan ikke rigtig røre ham, når han er verdens absolut bedste spiller i herredouble lige nu. Han er jo mega underholdende at se på, og det giver sporten lidt kant, at vi har sådan en spiller og person som ham, som ikke bare er en robot, der ikke viser følelser.

- Så jeg vil hellere have flere som ham, som jeg kan gå og være sure over, når vi spiller mod dem, end en kinesisk maskine, der ikke kan vise, om han er glad eller sur. Så jeg har jo respekt for ham. Det er det, jeg sidder og siger uden rigtig at sige det. For det er sateme svært ikke at have, tilføjer Kim Astrup.

'Den dag, jeg slår ham igen...'

Det er ikke mere end to uger siden, at Kim Astrup og Anders Skaarup sidste gang stod over for Gideon og Sukamuljo i Indien. Her var den danske herredouble i karrierens første finale i en af de helt store internationale turneringer, hvor indoneserne dog viste sig at være stærkest.

Indonesiens Kevin Sukamuljo viste endnu en gang tegn på sin yderst provokerende side, da de mødte Li og Liu i Hong Kong Open. Video: TV 2 SPORT

Det var femte gang, de to par mødtes i en turnering, og kun én gang har danskerne vundet. Noget overraskende skete det på indonesernes hjemmebane, da Astrup og Skaarup i juni sidste år slog dem ud af Indonesia Open. Og næste gang danskerne vinder, så kan tilskuere og TV-seere godt forvente en ekstraordinær jubelscene.

- Den dag, jeg slår ham igen..., indleder Astrup, inden han tager en kort pause og fortsætter:

- Vi slog ham heldigvis på deres hjemmebane i Indonesien, og den dag, vi kommer til at slå ham igen, forhåbentlig i en finale, så skal jeg stå og pege fingre ad ham og grine så meget, jeg overhovedet kan. For han irriterer mig og mange andre grænseløst inde på banen, lyder det fra Kim Astrup.

Du kan komme helt tæt på den nykårede danmarksmester i TV 2 Badmintons podcast, hvor han åbenhjertigt fortæller om tiden fra en ung knægt med en 'lorte indstilling' til badminton og helt frem til sin position blandt verdens bedste. Samtidig får du også historien om dengang, han rejste til U-VM, velvidende at hans mor kunne dø, mens han var væk.

Du finder TV 2 Badminton-podcasten på SoundCloud og iTunes: