Badminton

Hård All England-lodtrækning til danske singler

Jan Ø. Jørgensen står til at møde Lee Chong Wei i anden runde. Henning Bagger / Scanpix Denmark

Mens herresinglerne får det svært ved All England, ser lodtrækningen langt bedre ud i de andre kategorier.

De danske herresingler skal yde deres optimale fra start, når den traditionsrige All England-turnering spilles i midten af marts.

Det står klart, efter der tirsdag blev trukket lod til turneringen.

Værst ser det ud for Hans-Kristian Solberg Vittinghus, der skal møde den seksdobbelte All England-vinder og femdobbelte verdensmester Lin Dan i første runde.

Jan Ø. Jørgensen gjorde i sidste uge comeback på badmintonbanen efter otte måneders skadespause. Om en måned skal han allerede have fundet storformen frem, hvis han vil langt til All England. For selvom han møder den useedede sydkoreaner Lee Dong Keun i første runde, venter Lee Chong Wei i anden runde. Malaysieren er den spiller, der har vundet flest Super Series-titler i historien.

Viktor Axelsen er førsteseedet i turneringen, men har for nylig været igennem en operation i anklen. Efterfølgende meddelte han, at han var tvivlsom til All England. Derfor er det ikke sikkert, han stiller op på trods af en favorabel lodtrækning.

Den sidste danske herresinglespiller i turneringen er Anders Antonsen. Han møder sydkoreaneren Lee Hyun Il i første runde og kan rende ind i syvendeseedede Shi Yuqi i anden runde. Kineseren kom i finalen ved sidste års All England.

God lodtrækning for doublerne

Bedre ser det ud i de andre kategorier for danskerne. I herredouble kan danskerne tidligst møde verdensetterne Kevin Sukamuljo og Marcus Gideon i en eventuel kvartfinale. Mathias Boe og Carsten Mogensen kan først møde dem i finalen, da de er andenseedet.

I damedouble er Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl tredjeseedet. Her er danskerne favoritter helt ind til semifinalen, hvor japanerne Misaki Matsutomo og Ayaka Takahashi eventuelt kan vente. De to par mødtes blandt andet i OL-finalen i 2016, hvor japanerne vandt.

I mixeddouble er Christinna Pedersen og Mathias Christiansen det eneste seedede danske par (6. seedet). Her er de favoritter ind til en eventuel kvartfinale, hvor indoneserne Praveen Jordan og Debby Susanto kan vente.

Den sidste kategori er damesingle, hvor Line Kjærsfeldt og Mia Blichfeldt er de eneste danske deltagende. Ingen af dem er dog seedet. Værst ser lodtrækningen ud for Blichfeldt, som i anden runde kan møde tredjeseedede Ratchanok Intanon fra Thailand.

All England afvikles fra den 14. - 18. marts. Hele turneringen vises på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.