Badminton

Axelsen kan hjælpe dansker til sejr over 'den bedste spiller gennem tiderne'

Hans-Kristian Vittinghus har ikke vundet over Lin Dan i fire forsøg. Bo Amstrup / Ritzau Scanpix

Lin Dan står på den anden side af nettet, når Hans-Kristian Vittinghus stiller op til første runde af All England.

- Det var ikke, fordi jeg hoppede og dansede i ren jubel – det skal jeg da indrømme.

Onsdag stod det klart, at Hans-Kristian Vittinghus får noget nær den hårdest mulige modstand i første runde af den prestigefyldte All England-turnering.

Her står Vittinghus over for Lin Dan, som han kalder ’den bedste spiller gennem tiderne’.

Men den danske landsholdsspiller har en fordel. For til daglig træner han sammen med den nuværende verdensetter - og han har et særdeles godt tag på den kinesiske stjerne.

- Jeg er heldigvis i den situation, at Viktor (Axelsen, red.) har mødt ham en del gange og har krammet på ham, siger Vittinghus til TV 2 SPORT.

- Så jeg kan enten snakke med ham eller Kenneth Jonassen om, hvilke ting der fungerer mod Lin Dan. Og det har jeg da tænkt mig at udnytte. Lin Dan er en af de spillere, de kender allerbedst, og det ville være åndssvagt ikke at udnytte, at vi har den viden på landsholdscenteret.

Ser gode perspektiver i opgøret

Og ved nærmere eftertanke er Hans-Kristian Vittinghus slet ikke så ked af at skulle op mod den 34-årige verdenssekser, der har seks All England-titler på CV'et.

- Det bliver da mega fedt at komme ind og spille mod Lin Dan i den største turnering, der er på året, siger danskeren, der selv er 32 år.

- Jeg vil rigtig gerne nå at få den skalp at have slået Lin Dan, inden han stopper karrieren, hvilket han nok gør, inden alt for mange år.

Og Vittinghus, der i januar leverede gode resultater i Masters-turneringerne i Indonesien og Malaysia, ser gode perspektiver i opgøret mod den aldrende kineser.

- Jeg er super godt kørende og har haft en rigtig god træningsperiode – faktisk helt siden november sidste år. Jeg er et andet sted nu, end jeg har været de andre gange, jeg har mødt ham, og end jeg var i hele 2017. Og samtidig er det heller ikke, fordi Lin Dans resultater siden VM-finalen i sommer har været specielt prangende, mener Vittinghus.

- Jeg tror da fuldt og fast på, at jeg har det, der skal til for at slå ham. Men det bliver en utrolig hård opgave. Det er klart.

All England afvikles fra den 14. til den 18. marts.

Hele turneringen vises på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.