Badminton

Dødstrusler har påvirket dansk mester: - De er ekstreme

Kim Astrup vandt DM i februar sammen med sin makker gennem de seneste mange år, Anders Skaarup. SAJJAD HUSSAIN / Ritzau Scanpix

Kim Astrup synes ikke længere godt om at spille i Indonesien, efter han for to år siden havde en ubehagelig oplevelse i det asiatiske land.

De indonesiske fans har altid været kendt for at være entusiastiske og levere en medrivende stemning, når der afholdes badmintonturneringer i hjemlandet.

Nogle gange kan det dog kamme over. Det har den forsvarende danmarksmester i herredouble Kim Astrup oplevet på egen hånd.

For han har tidligere haft Indonesia Open som sin yndlingsturnering. Men de seneste to år har det forandret sig, fordi stemningen hos de indonesiske fans er blevet anderledes.

- Det er gået fra, at 'vi elsker dig og alle danske badmintonspillere' til, at hvis man laver et godt resultat og slår nogle indonesere, så får man hadebreve og beskeder om, de håber man dør. Det er fandeme ikke særlig sjovt, fortæller Kim Astrup i anden del af TV 2 Badmintons podcast om den nye DM-vinder.

Særligt den indonesiske turnering for to år siden fik ham til at ændre mening. Dengang havde han ellers spillet en god turnering, hvor han både var nået frem til kvartfinalen i mixeddouble med Line Kjærsfeldt og i semifinalen i herredouble med Anders Skaarup.

Men publikum i arenaen delte ikke hans begejstring. Tværtimod.

De overdyngede ham med negative tilråb i løbet af turneringen. Det begyndte allerede, da han og Kjærsfeldt tidligt i turneringen slog hjemmebaneparret Tontowi Ahmad og Liliyana Natsir ud.

- Lige fra da vi slog Ahmad og Natsir, råbte de 'Gå hjem Danmark' og ”Vi hader dig”, hver gang jeg gik ind i hallen. Og jeg fik en milliard beskeder på Instagram og Facebook om, hvorfor jeg var sådan der, og at de hadede mig. Og hvis jeg ikke dræbte mig selv, så ville de gøre det.

Anders Skaarup (tv.) og Kim Astrup (th.) leverede et stort resultat i anden runde af Indonesia Open. Her blev de dobbelte OL-guldvindere og verdensmestre Fu Haifeng og Zhang Nan besejret.

- Til sidst syntes jeg virkelig ikke, det var sjovt at gå på banen, og da vi skulle spille vores første semifinale i herredouble, endda i en Super Series Premier-turnering, kunne jeg slet ikke nyde det på samme måde, som jeg ville have gjort, hvis det var året inden. Så det har dræbt lidt stemningen for mig derude, at de har skiftet karakter, siger Astrup, men understreger, at det langt fra er alle de indonesiske fans, der er sådan.

- Der er stadig rigtig mange derude, som stadig elsker en og giver gaver, men der er også nogle ekstreme mennesker derude, og det bliver man lidt træt af. Som spiller vil man gerne tage lidt afstand fra det, når de er så ekstreme, som de er.

Ny favoritturnering

Mens spilleglæden til tider er dræbt i Indonesien, ser det langt anderledes ud for Kim Astrup i et andet asiatisk land.

På bekostning af Indonesien har Malaysia vundet DM-vinderens hjerte.

- Jeg kan rigtig godt lide at spille i Malaysia, for der er folk venlige. De går så meget op i badminton. Hallen er ikke helt ligeså fyldt, som den er i Indonesien, men folk er behjælpelige og venlige. De sætter bare pris på en god gang badminton.

Det er dog ikke kun i udlandet, at Astrup kan lide at spille. For Danmarks største turnering, Denmark Open, er også noget, som Astrup sætter stor pris på at deltage i. Især fordi mange af hans bekendte dukker op.

- Folk stiller nærmest altid høfligt op og spørger om ens autograf. Folk har lidt bedre pli herhjemme end i Asien, så jeg kan rigtig godt lide at spille i Odense. Der er som regel også altid udsolgt. De må gerne råbe lidt mere, end de gør, men det er en stor oplevelse, fordi venner og familie også er der.

Malaysia Open bliver spillet i slutningen af juni, mens Indonesia Open bliver spillet ugen efter.

Du finder TV 2 Badminton-podcasten på SoundCloud og iTunes.