Badminton

Nye mål venter for skuffet Axelsen: - Den skal have fuld skrue

Viktor Axelsen kommer ikke på banen ved dette års All England. MANAN VATSYAYANA / Ritzau Scanpix

Europamesterskabet og VM for herrelandshold bliver de nye store mål for Viktor Axelsen, fortæller landstræner Kenneth Jonassen

Det er et af sæsonens helt store mål, Viktor Axelsen må se på TV, efter han fredag har meldt afbud til den traditionsrige turnering All England.

Den danske verdensmester blev i sidste uge opereret for en skade i anklen, men den når han ikke at få klar til turneringen i Birmingham, der begynder midt i marts.

Derfor sigter verdensmesteren nu i stedet mod nye milepæle, fortæller den danske landstræner, Kenneth Jonassen. 

- Nu ser vi frem, og der er et Europamesterskab i slutningen af april, og så er der et af de helt store mål, når Thomas Cup (VM for herrehold, red.) spilles i maj. Jeg er ret sikker på, at den skal have fuld skrue frem mod det, fortæller Kenneth Jonassen til TV 2 SPORT. 

- Men jeg kan godt forstå, hvorfor Viktor er ærgerlig og skuffet. Han lever og ånder for sin sport, og han er med for at konkurrere og hader at bruge undskyldninger for, hvorfor han ikke kan være med.

Og skuffet er lige nøjagtig den følelse, badmintonspilleren selv beskriver, da han på det sociale medie Instagram fortæller sine fans om sit afbud til All England.

- Det er selvfølgelig en stor skuffelse for mig. Jeg elsker at spille i Birmingham, og jeg elsker All England. Så det er hårdt, men jeg ønsker mine landsholdskollegaer held og lykke, og så er jeg forhåbentlig snart tilbage på banen. Tak for jeres støtte, fortæller Axelsen blandt andet. 

- Axelsen var blandt favoritterne

Den danske badmintonstjerne var blandt de største favoritter til All England. En turnering, Viktor Axelsen havde planlagt skulle være et af sæsonens største mål.

Og ifølge den danske landstræner, så kunne det meget vel være blevet til dansk succes i Birmingham.

-  Der er ingen tvivl om, at sådan som Viktor har spillet det sidste års tid, så ville han absolut være en af favoritterne. Det er meget ærgerligt, men der er ingen grund til at forcere en træning velvidende, at der ikke er tid nok. Det er simpelthen for stor en risiko.

- Vi havde forventet, at det ville gå noget hurtigere med den her skade. Men det er ikke sket, og nu er han så blevet opereret i sidste uge. Han kunne godt være stillet op ved All England, men det ville være et sats at sende ham til afsted, og det ønsker vi ikke at gøre på det her tidspunkt i Viktors karriere. Det her er det rette valg.

Men inden Kenneth Jonassen for alvor kigger nærmere på de nye mål med Viktor Axelsen, skal han sammen med resten af de danske badmintonspillere holde fokus på All England.

Og selvom Jan Ø. Jørgensen, Anders Antonsen og Hans-Kristian Vittinghus alle stiller op i herresingle ved All England, så skal man ikke forvente, at én af dem kommer til at stryge til tops i stedet for den danske verdensmester.

- Det skal man ikke forvente, det er alt for meget pres at smide over på dem. De har alle fået nogle svære lodtrækninger, og ingen af dem er seedet til en kvartfinale, fortæller den danske landstræner til TV 2 SPORT.