Badminton

Officielt: Skadesramt Axelsen melder afbud til All England

Viktor Axelsen misser All England. MANAN VATSYAYANA / Ritzau Scanpix

Den danske badmintonspiller Viktor Axelsen melder afbud til All England på grund af en ankelskade.

Den danske badmintonstjerne Viktor Axelsen kommer ikke til at deltage ved 2018-udgaven af All England, der begynder midt i marts.

Det skriver Badminton Danmark fredag morgen i en pressemeddelelse. 

- Det er for stor en risiko at spille All England. Jeg fik at vide efter operationen, at det ville være usikkert, at jeg kunne nå at blive kampklar, og nu står det klart, at det ikke bliver muligt. Det er selvfølgelig et stort slag at få, for det var mit store mål i år, men jeg har mange år endnu, og vil få flere chancer, siger Viktor Axelsen til Badminton Danmark og fortsætter:

- Nu kan jeg få lagt noget fysik på min krop og bruge tiden godt i træningshallen, men lige meget hvordan man vender og drejer det, så er det selvfølgelig irriterende.

Grunden til verdensmesterens afbud er den ankelskade, der har plaget ham siden den 25. januar. I en kamp i anden runde ved Indonesia Masters-turneringen landede Axelsen forkert ned på sin venstre fod og kom til skade med anklen.

Så voldsomt, at han måtte trække sig fra turneringen, ligesom han senere også meldte afbud til både India Open og DM.

Den 16. februar fortalte Viktor Axelsen så på sin Instagram-profil, at han havde gennemgået en vellykket operation i anklen. Han fortalte dog også, at hans All England-deltagelse var i fare, da han som følge af operationen måtte holde tre-fem ugers badmintonpause.

Og fredag morgen blev det så en kendsgerning, at Axelsen ikke kommer til at deltage i All England i år.

Axelsen misser årets 'helt store mål'

TV 2 SPORT's badmintonekspert Jim Laugesen ærgrer sig på Viktor Axelsens vegne over, at danskeren misser dén turnering, som var sæsonenes helt store mål.

- Det er brand ærgerligt. Det er jo en verdensmester i sin bedste form, der har timet og tilrettelagt det hele frem mod All england, som var hans helt store mål, siger TV 2 SPORT's badmintonekspert Jim Laugesen og fortsætter:

- Han startede året godt, og han havde fået planlagt det hele sådan, at han ville kunne gøre det godt ved All England. Det bliver så ikke til noget. Det er simpelthen så ærgerligt. Der kommer jo chancer igen, men man må bare sige, at i år var det i den grad en turnering, han kunne vinde. Det her var det helt store mål.

24-årige Axelsen vandt sidste år store turneringer som VM og sæsonfinalerne. Men All England, som af mange betegnes som den største af alle turneringer, har han aldrig vundet. Axelsens bedste resultater ved All England er kvartfinaler i 2015, 2016 og 2017.

- Alle badmintonspillere vil vinde All England. Det er svært at komme i badmintonsportens historiebøger, hvis ikke man har vundet All England. Så simpelt kan det siges. Det er også de danske resultater i den turnering, der er skyld i, at så mange spiller badminton i Danmark. Så Viktor vil virkelig være bitter over det her, og kender man ham ret, så går det ham rigtigt meget på, siger Jim Laugesen.

Når Viktor Axelsen er færdig med sin genoptræning, bliver den næste store turnering formentlig EM i Spanien i slutningen af april.