Badminton

Danske stjerner melder fra til turnering lige inden All England

Danmarks bedste herresinglespillere kommer ikke til at stille op ved German Open i denne uge.

TV 2 SPORT sender fra German Open lørdag og søndag.

Afbud. Afbud. Afbud. Afbud.

Arrangørerne af German Open er næppe blevet glade, når de har modtaget beskeder fra de danske herresingler på det seneste.

Både Jan Ø. Jørgensen, Anders Antonsen, Hans-Kristian Vittinghus og Rasmus Gemke har nemlig trukket sig fra turneringen, inden den overhovedet er gået i gang.

- Generelt er det bekymrende, når en spiller har to migræneanfald på en uge, og når en anden misser en hel uges træning. Der er stadig en uge, til vi skal spille All England, og derfor håber jeg også, at afbuddene ikke kommer til at påvirke resultaterne i All England, siger landstræner Kenneth Jonassen til TV 2 SPORT.

German Open bruges af flere som en opvarmningsturnering til All England. Lin Dan, Son Wan Ho og Chou Tien Chen er blandt deltagerne, som efter de danske afbud kun tæller tre danskere i herresingle.

Emil Holst træder direkte ind i hovedturneringen i Mülheim, mens Kim Bruun allerede har slået Søren Toft ud af kvalifikationen med 21-14, 21-18 i første runde. Dermed kan Danmark højst få to spillere med i herresingle.

Derfor melder de afbud

Jan Ø. Jørgensen: - For Jan Ø. Jørgensen har German Open været en mulighed, men efter Swiss Open har vi vurderet, at det var vigtigere for ham at blive hjemme og træne frem mod All England. Det går rigtig fint med hans skade, det blev en hård uge i Schweiz, fordi han nåede hele vejen til finalen. Men det gjorde også, at vi fik set, hvad vi skulle rent spillemæssigt, siger Kenneth Jonassen. 

Anders Antonsen: - Det var meningen, at han skulle spille German Open, men Anders har fået to migræneanfald i den forgangne uge. Derfor synes vi, det er bedre for ham at blive i Danmark og få lidt ro, siger Kenneth Jonassen. 

Hans-Kristian Vittinghus: - Han blev far i sidste uge, og det har været en overvældende oplevelse. Han har ikke fået trænet i en hel uge, og derfor er det bedre, at han får noget tid sammen med sin familie og får trænet i stedet for at tage til Tyskland og spille en turnering, siger Kenneth Jonassen. 

Rasmus Gemke: - Han har været igennem tre ugers sygdom, og selvom han har trænet den seneste uge, så er det for lidt til at han kan være konkurrencedygtig ved German Open. Han bliver hjemme for at forberede sig til en turnering senere i marts og for at hjælpe de andre spillere frem mod All England, siger Kenneth Jonassen.

Ud over de fire nævnte kan verdensetteren Viktor Axelsen også nævnes. Han er blevet opereret i anklen og var slet ikke meldt til German Open. Han kommer heller ikke til at spille All England, der begynder den 14. marts.