Badminton

Fischer træt af ny regel i debut-nederlag: - De dømte ikke efter den

Joachim Fischer og Alexandra Bøje tabte deres første kamp sammen, og efter kampen var Fischer træt af, de havde trænet deres 'nye serv' for meget.

Det blev alt andet end en drømmestart for Danmarks nye mix-konstellation med 39-årige Joachim Fischer og 18-årige Alexandra Bøje, da de tirsdag røg ud af første runde i German Open.

Debuten endte således med et nederlag på 19-21, 23-25 til hollandske Jacco Arends og Selena Piek, der ligger nummer 28 i verden.

Super 300-turneringen German Open er samtidig den første turnering, hvor de nye serveregler med en fast servehøjde på 1,15 meter bliver afprøvet. Derfor har de danske landsholdsspillere de seneste uger trænet efter den, men det havde ifølge Joachim Fischer ikke været nødvendigt.

- Det var en hård kamp og første turnering med de nye serveregler. Det havde tilsyneladende taget for meget opmærksomhed fra vores side, for det så ud til, at servedommeren ikke rigtig dømte efter den nye serveregel.

- Folk kunne stort set serve, som de plejer at gøre. Det er ikke, hvad vi har trænet derhjemme, men sådan er det. Nu ved vi det til næste turnering, og vi håber, at det er det samme i næste uge (til All England, red.), for så kan vi være bedre, sagde Fischer efter kampen til Badminton Europe.

Tidligere måtte spillerne under serven ramme bolden op til livet - populært kaldet det nederste ribben. Et nyt måleredskab skal nu stå foran servedommerne, så de kan vurdere, om spillerne rammer bolden under 1,15 meter, når de server. Det skal foregå via to plexiglas med sorte streger som guideline og vil i de fleste tilfælde betyde, at en lang række spillere skal serve længere nedefra.

Joachim Fischer og Alexandra Bøje får chancen for revanche, når de i næste uge skal spille den legendariske badmintonturnering All England. Her er lodtrækningen faldet ud, så de igen møder hollandske Arens og Piek, inden verdens nummer fem kan vente i anden runde.

I mixed double bliver Danmark ligeledes repræsenteret af Mathias Christiansen/Christinna Pedersen og Mikkel Mikkelsen/Mai Surrow.