Badminton

Sådan er de danske chancer i All England-finalerne

Herredoublen på finaledagen ved All England bliver en speciel kamp, der ikke må misses, mener badmintonekspert.

Se All England-finalerne på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Søndag eftermiddag afgøres det.

Får Danmark en sejr i årets udgave af den prestigefyldte badmintonturnering, eller må spillerne gå slukørede hjem, som de har måtte siden den seneste sejr i 2015?

Der er i hvert fald gode chancer triumf. For to ud af de fem finaler er med dansk deltagelse. Heriblandt de seneste danske All England-vindere Mathias Boe og Carsten Mogensen.

De kommer dog på en hård opgave mod de forsvarende All England-mestre og verdensetterne, Kevin Sukamuljo og Marcus Gideon, som slog Mads Pieler Kolding og Mads Conrad-Petersen ud i semifinalen.

Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl er i finalen damedouble, hvor de møder verdens nummer fire, Yuki Fukushima og Sayaka Hirota. Juhl og Pedersen har aldrig vundet turneringen tidligere, men de var i finalen sidste år.

Herunder vurderer TV 2 SPORTs badmintonekspert, Jim Laugesen, chancerne for danske sejre.

Han har vist sig som den bedste herredoublespiller det sidste lange stykke tid

Jim Laugesen, badmintonekspert

Sådan er Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersens chancer:

- Det spil, de har vist i de sidste to kampe, er præcis det spil, der kan sikre, at de står øverst på podiet, når dagen er omme. De har været utrolig skarpe i servesituationen og i defensiven. De har valgt de rigtige løsninger med at stoppe boldene af og afgive initiativet på de rigtige tidspunkter.

- Juhl har spillet sig i form (hun kom ind til turneringen med sygdom, red.), og hendes våben, som er tordensmashet, har gjort det svært for de andre damdoubler. Hun slår hårdt, men også med mange vinkler, så de kommer stejlt. Desuden har de fulgt godt op med en masse ryk frem på banen.

- Det japanske par er fysisk stærke og har en god defensiv. De kan blive ved med at slå. Men på det taktiske, hvor det gælder om at tage de rigtige løsninger, er de ikke så stærke. Her er danskerne langt stærkere.

Vurdering i procent: 55-45

Sådan er Mathias Boe og Carsten Mogensens chancer:

- Carsten og Mathias har vist stigende form i turneringen, efter de var tæt på exit i anden runde, hvor de mildest talt spillede rigtig skidt. De sidste dage har givet forhåbninger om, at de kan levere det umulige. Som er at slå Kevin Sukamuljo. Han har vist sig som den bedste herredoublespiller det sidste lange stykke tid.

- I servesituationen, hvor Carsten og Mathias har så mange aftaler på plads, er de overgået af Sukamuljo. Han er så hamrende hurtig, at man ikke rigtig ved, hvor man skal sende de første bolde hen i duellerne. Han har et unikt talent, hvor han har fire-fem forskellige slags server. Blandt andet en skrueserv hvor han slår på fjerenen. Den skal Carsten og Mathias finde en løsning på. Og så kræver det, at de løser de her første fire bolde i duellerne. Kommer de ud af dem, kan der spilles badminton, og så kan de være med.

- Gideon og Sukamuljos styrker er det hurtige, flade actionspil. Men Carsten og Mathias kan heller ikke bare nøjes med løfte boldene, for det bliver også straffet. Når danskerne er i angreb, skal de have ramt Gideon i defensiven, for der ved de, hvad der kommer. Sukamuljo har så mange vinkler og finurlige slag, som kan ende overalt på banen. Hvis de bliver presset, kan Sukamuljo eksempelvis finde på at gå frem i defensiven og lave et angrebsslag, selvom der bliver smashet på ham. Han er så uforudsigelig.

- Der er meget at se frem til ved den her kamp. Mange taktiske ting, og det kommer til at gå hurtigt. Det bliver fantastisk badminton, vi kommer til at se. Det er en kamp, man ikke må misse.

Vurdering i procent: 40-60

Damedoublen spilles cirka klokken 16 danske tid, mens herredoublen bliver spillet umiddelbart efter.