Badminton

Mor i rørende hyldest til danske All England-vindere

Der var dømt hyldesttale på nordjysk manér, da Kamilla Rytter Juhls mor tog ordet ovenpå damedoublens triumf ved All England.

- Kære datter, kære svigerdatter.

- Jeg er satme så stolt af jer to. Og jeg har grædt med jer og med flere af mine gode veninder her bagved. Vi har øvet noget, som vi gerne vil fuldføre nu. Når vi i Skagen har noget, der skal fejres, så skal vi have et Skagen-hurra. Og jeg vil råbe et rigtig godt Skagen-hurra med alle her, sagde Kamilla Rytter Juhls mor, Gitte, da den danske damedouble blev modtaget på hotellet efter søndagens triumf. 

Det er første gang i 51 år, at en dansk damedouble vinder guld ved All England.

- I to længe leve og tillykke med det. I må gerne græde, for det gør jeg lige om lidt. Tillykke med det, I har opnået sammen med det trænerteam, som vi allesammen elsker også. Det har været en fantastisk uge det her. Så de to tøser, Kenneth, Jakob og Kim længe leve!

Bevæget guldvinder

Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen har tidligere vundet sølv ved både OL og VM, men ved årets udgave af den prestigefyldte turnering i Birmingham lykkedes det altså duoen at tage det sidste trin op.

. Video: Jonathan Sten Drivsholm

Og det var da også en tydeligt rørt Kamilla Rytter Juhl, der modtog sin mors hyldest.

- Hold da op, kan vi så få sådan et glas her, lød det fra den nyslåede All England-vinder, inden hun tog sig et velfortjent glas champagne.

- Tak for støtten, mand. I har bare været så mega seje. Det er helt vildt at gå på banen inde i den der hal, og det giver et sug i maven hver eneste gang – specielt, når vi lige vinker over mod jer. Det er fedt, at man kan mærke det dér ekstra sus. Det er helt vildt. Det kan godt være, I nogle gange tænker: hjælper det? Og det gør det altså. Specielt, når man møder to rimelig friske japanere. Så giver man den lige lidt ekstra i de dueller, hvor det ser sværest ud, sagde Rytter Juhl, inden hendes partner tog over:

- Ja, hold da op. Det er ikke tit, der er tårer i øjnene, når vi får lov at slå den sidste ned. Selvom jeg råbte til Kamilla, at hun skulle tage den sidste, så vurderede hun rigtigt i dag.

- Mega tak. Det betyder vanvittigt meget, og det er så fedt at få lov at dele det med jer. Hver gang vi kommer ud i mixed zone efter en kamp, spørger de altid til den her gruppe af danskere, som sidder bag os. Så mega tak for, at I har lyst til at tage med herover og støtte os, lød det fra Christinna Pedersen.

Far på slap line

Også Kamilla Rytter Juhls far havde taget turen til Birmingham, hvor han kunne bevidne datter og svigerdatters sejr i finalen på 21-19, 21-18 over japanske Yuki Fukushima og Sayaka Hirota.

- For det første, så er det mig, der har startet Kamillas karriere. Jeg startede med at gøre Gitte (Kamilla Rytter Juhls mor, red.) gravid. Jeg havde sådan en idé om, hver gang jeg var ude at tisse, så gjorde jeg det i den samme urinal. Ikke fordi jeg er overtroisk. Og hver gang jeg var ude at ryge, så skoddede jeg min cigaret nøjagtigt det samme sted. Det var bare det, jeg ville sige, konstaterede far Vagn med et glimt i øjet.

. Video: Jonathan Sten Drivsholm

- Som at være i en rigtig god drøm

Nogle timer efter sejren havde den dynamiske duo stadig svært ved helt at fatte, at de er vindere af All England anno 2018.

- Det var, som om jeg simpelthen ikke kunne stoppe med at græde. Jeg kunne simpelthen ikke tro på, at det var os, der havde vundet guldmedaljen og skulle op på det øverste trin. Stille og roligt er det begyndt at bundfælde sig, men det er stadig som at være i en rigtig god drøm. Og så at komme over og møde vores supportere bagefter – så kan en søndag i Birmingham næsten ikke blive bedre, siger Christinna Pedersen til TV 2 SPORT.

Også Kamilla Rytter Juhl var taknemmelig for støtten fra familie, venner og fans. Hun mindede om, at damedoublen deler triumfen med trænerteamet og staben i øvrigt.

- Efter vi havde været i mixed zone for at snakke med jer journalister, så var det bare om at komme over til Kenneth og virkelig fejre det med ham og de andre trænere. Også vores fys og alle dem, der er bag os. De er også en stor del af det her. Det er ikke kun os, der er inde på banen – det er hele holdet, siger hun og fortsætter:

- Vi går og ryster på hovedet. Og så ryster vi lidt mere på hovedet og griner, for det er svært at forstå. Hvor er det vildt, at vi virkelig gjorde det.

Til daglig danner den danske damedouble par og bor sammen. Spørgsmålet er, hvor guldmedaljen skal hænge?

- Jeg har sagt til Kamilla, at jeg har en rigtig god idé til, hvor vi kan hænge den her guldmedalje. Så må vi se, om hun er enig, når vi kommer hjem, slutter en smilende Christinna Pedersen.