Badminton

Erfaringen gav succes: - Det tager lang tid at finde ud af

Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl vandt karrierens største titel ved All England i marts. Paul Ellis / Ritzau Scanpix

Det er sværere for damer at slå igennem som professionel badmintonspiller. Der findes nemlig ikke en skabelon til succes, ifølge All England-mestrene.

På den ene side af nettet i Brøndby Hallen står Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl ofte sammen.

På den anden side af nettet står ofte to unge herrespillere, der skal sikre så hård modstand, at Pedersen og Rytter Juhl kan holde niveauet som en af verdens bedste damedoublepar.

De danske All England-vindere har fundet opskriften på succes. Men sådan en opskrift er unik fra spiller til spiller. Derfor vil den ikke nødvendigvis virke for de yngre damespillere på landsholdstræningen.

- Der er jo ikke en skabelon for, hvad der er det rigtige. Tine Baun er et perfekt eksempel. Hun slog heller ikke igennem som 20-årig, siger Christinna Pedersen i TV 2 Badminton-podcast.

- Vi gør, hvad vi kan for at give erfaring videre, når vi samles i damedoublegruppen, siger Kamilla Rytter Juhl.

Er det sværere at slå igennem som damespiller end som herrespiller i Danmark?

- Ja, det er det. Hvorfor, har jeg lidt svært ved at svare på. Jeg ved ikke, om vi piger bare er lidt længere tid om det. Det har vi jo været i vores damedouble. Der topper vi jo relativt sent i vores karriere, siger Kamilla Rytter Juhl.

- Det har for mit og Christinnas vedkomne taget lang tid at finde ud af, ’hvordan kommer jeg i god form? Hvordan lærer jeg at spise rigtig? Hvorfor kan jeg ikke lide de grøntsager, der er gode for mig? Det lærer jeg først at kunne lide lidt senere i mit liv’. Der er så mange ting, der skal gå op i en højere enhed, når man skal være en god badmintonspiller, siger Kamilla Rytter Juhl.

Men lige i øjeblikket er der en markant afstand fra Pedersen og Rytter Juhl ned til de næst- og tredjebedste danske damespillere.

Det er en afstand, som de nykårede All England-mestre håber på, at de yngre danske damespillere kan gøre mindre, så der også i fremtiden er konkurrencedygtige danske par i damedouble.

- Damedoublerne er ved at komme efter det. Vi håber på, at det er en bølge, der bliver ved, som vi har været heldige at være med til at starte. Hvis vi kan lokke nogen op en tidlig lørdag eller søndag morgen, når vi spiller ude i Asien, så håber vi, at det varer ved, så det på et tidspunkt er os, der sidder hjemme foran fjernsynet og skal følge danske damedoubler, siger Christinna Pedersen.

Hør hele podcasten med Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl på SoundCloud og i iTunes.