Verdensstjerne frygtes ude af DM-finale - er ikke med planlagt fly

16x9
I 2016 vandt Carolina Marin OL-guld i damesingle. De to år forinden var hun blevet verdensmester i samme kategori. Foto: Goh Chai Hin / Scanpix Denmark

Den spanske OL- og VM-guldvinder Carolina Marin er ramt af en skade og er yderst tvivlsom til DM-finalen for hold mandag aften.

Du kan se DM-finalen for hold direkte på TV 2 SPORT eller TV 2 Play mandag fra klokken 19.50.

De dyrt indkøbte badmintonstjerner fra Skovshoved er i forvejen favoritter til at vinde DM-titlen for hold, når de mandag aften møder Team Skælskør-Slagelse (TSS). Men som om det ikke er nok, kan TSS’ gulddrømme lide et gevaldigt knæk, allerede inden finalen er sat i gang.

Vestsjællændernes største stjerne, damesinglen Carolina Marin, er nemlig yderst tvivlsom til DM-finalen, da hun er ramt af en skade. Det har TSS skrevet i et opslag på sin Facebook-side lørdag, og søndag aften bekræfter cheftræner, Steen Pedersen, over for TV 2 SPORT, at holdet er rigtig presset.

Hvis hun ikke spiller, er vores chancer meget, meget små

Steen Pedersen, cheftræner Team Skælskør-Slagelse

Den spanske OL-guldvinder og dobbelte verdensmester er således ikke med det planlagte fly fra Madrid til Danmark, hvor hun ellers skulle have forberedt sig på dansk jord i de sidste 24 timer op til finalen. I stedet er hun blevet hjemme i Spanien, og det er ikke helt nemt at få en endelig status på stjernen.

- Marin har fået en skade i baglåret fredag aften, og vi har prøvet at finde ud af, hvor slem skaden er. Hun har fået noget behandling i løbet af weekenden, men jeg kan ikke rigtig få et klart svar på, hvor alvorlig skaden er.

- Hun har været til fysioterapeut lørdag, men de ved stadig ikke, om det er en fiber eller noget andet. Derfor skal hun tjekkes på Det Nationale Badmintoncenter i Madrid i morgen (mandag, red.), selvom vi har presset på for at finde alternativer. Men der har tilsyneladende ikke været andre bud på en løsning, siger Steen Pedersen.

Carolina Marin, der er nummer fem i verden, står til et møde med den danske mester, Mette Poulsen, og det er uden tvivl udset til at være en af de kampe, som Team Skælskør-Slagelse skal vinde, hvis de skal have en chance for at overraske i DM-finalen.

Spiller spanieren ikke, er DM-guldmedaljen allerede halvt over hovedet på Skovshoveds stjernespækkede hold. Truppen i TSS er nemlig så tynd, at der ikke er flere spilleklare eller spilleberettigede spillere klar i kulissen, og Skovshoved vil i så fald være foran 1-0, inden DM-finalen er i gang.

- Hvis hun ikke spiller, er vores chancer meget, meget små. Så er de papirtynde. Specielt fordi vi har stillet op, som vi nu en gang har, men lige nu afventer vi, at der kommer nyt fra Spanien i løbet af mandag, slår TSS’ cheftræner fast.

Bliver Carolina Marin clearet til at spille, vil det betyde, at hun skal direkte med et fly fra Madrid til København senest mandag omkring middagstid, hvilket unægtelig vil påvirke hendes forberedelser til ’Guldfinalen’.

Herunder er de to planlagte holdopstillinger til DM-finalen - der spilles seks kampe. Ender finalen 3-3, skal det hele afgøres i 'Golden Set'. Når et af holdene fire sejre, vil finalen blive stoppet.

Holdopstillingerne til DM-finalen for hold.
Holdopstillingerne til DM-finalen for hold. Foto: Screendump/Badmintonpeople