Verdensstjerne ude af DM-finale: - Det er enormt trist

16x9
I 2016 vandt Carolina Marin OL-guld i damesingle. De to år forinden var hun blevet verdensmester i samme kategori. Foto: Goh Chai Hin / Scanpix Denmark

Den spanske OL- og VM-guldvinder Carolina Marin er ramt af en skade og er derfor ude af DM-finalen for hold mandag aften.

Du kan se DM-finalen for hold direkte på TV 2 SPORT eller TV 2 Play mandag fra klokken 19.50.

Badmintonstjernerne i Skovshoved er gået fra rollen som favoritter til storfavoritter i aftenens DM-finale for hold, hvor de møder Team Skælskør-Slagelse (TSS). Inden finalen er i gang, fører Skovshoved nemlig 1-0 i bedst af seks kampe.

Det står klart, efter vestsjællændernes største stjerne, damesinglen Carolina Marin, ikke bliver sin skade kvit og dermed ikke kan spille. Allerede søndag aften skulle hun have været fløjet til Danmark, men da hun pådrog sig en skade fredag til træning, blev hun i Madrid for at få tjekket omfanget af skaden mandag morgen.

Efter flere undersøgelser har det nu vist sig, at verdens nummer fem har betændelse i en af musklerne i baglåret. Det har medført, at lægerne har rådet hende til at holde sig i ro i 48 timer, hvilket sender hende ud af DM-finalen, fortæller cheftræner i Team Skælskør-Slagelse, Steen Pedersen.

- Jeg har haft på fornemmelsen af siden fredag aften, at vi kunne ende her. Det er enormt trist – dels for vores chancer, men også for finalen som helhed, når der kun er fem kampe.

Truppen i TSS er derudover så smal, at de ikke kan indsætte en reserve i stedet for Marin, hvilket altså betyder, at Mette Poulsen vinder uden kamp for Skovshoved.

På papiret tyder alt nu på, at kun skader kan hindre Skovshoved i at vinde herredoublen og damedoublen, hvor de er gigantiske favoritter. Dermed har Skovshoved nærmest sikret sig tre kampe på forhånd, og det betyder, at Team Skælskør-Slagelse nu er tvunget til at vinde de sidste tre kampe.

Det vil i så fald være mixed doublen med Kim Astrup og Line Kjærsfeldt, der skal vinde, en på papiret meget lige kamp, mod Joachim Fischer og Sara Thygesen, mens hollandske Mark Caljouw skal forsøge at slå Rasmus Gemke, som han også gjorde det for to uger siden i finalen ved Orleans Masters.

Flasker ovenstående sig for TSS, så vil det med stor sikkerhed betyde, at den 30-årige irer Scott Evans står med ansvaret på sine skuldre, når han møder Emil Holst. Et scenarie, TSS-træner Steen Pedersen heller ikke har helt fjernt i sine tanker inden finalen.

- Det tyder på, det er det, vi har brug for. Det er lang tid siden, Scott og Emil har mødtes, og Emil er blevet meget bedre. Men vi skal selvfølgelig håbe på, at vi kan vinde tre kampe og sikre et ’Golden Set’. Det er hårde odds, og det er en af de hændelser, der kun sker meget sjældent. Vi håber så på, det er i aften, og vi spiller vores chance, siger Steen Pedersen.

Her er de nye opstillinger til DM-finalen.
Her er de nye opstillinger til DM-finalen. Foto: Screendump/Badmintonpeople

Også i herredoublen hos Skovshoved er der ændringer op til DM-finalen. Mads Kolding erstatter Carsten Mogensen, men det betyder selvsagt ikke det store, da Skovshoved nu får konstellationen Mads Kolding/Mads Conrad, der sammen ligger nummer seks på verdensranglisten.

Hvis det hele ender 3-3, så skal finalen afgøres i ’Golden Set’, hvor der spilles ét sæt til 21 i den kategori, der er i overskud, når begge hold har fravalgt to hver. Hvis et af holdene når fire sejre, vil finalen blive stoppet.