Badminton

Jeg nyder at være tilbage, siger Axelsen efter lang pause

Viktor Axelsen er glad for sit comeback efter en pause på tre måneder, og hans ankel opførte sig pænt.

Onsdag kunne Viktor Axelsens ankel ikke længere holde verdensetteren tilbage. Det har den ellers gjort i tre måneder, efter han blev opereret i den i februar.

Onsdag gik han på banen for første gang i tre måneder, og hverken anklen eller Axelsens spil så ud til at fejle noget. Uden de store problemer slog han således tjekkiske Adam Mendrek i anden runde af EM med 21-11 og 21-8, og så var første dag på arbejde siden ankeloperationen slut.

- Jeg er superglad for at være tilbage og er glad for at være kommet ind i en turnering igen og mærke, at vi spiller for alvor i stedet for bare at træne. Så det var dejligt, siger Axelsen til TV 2 SPORT.

Sejren er én ting, men endnu vigtigere var det for Axelsen at finde ud af, hvordan anklen klarede den første test i en officiel kamp. Og den test endte med et positivt resultat.

- Jeg mærkede ikke noget til min fod, så jeg er fortrøstningsfuld, når jeg ser frem mod de næste kampe. Jeg har presset den godt i træning og været på fuld blus mere eller mindre de sidste par uger. Så jeg tror på, at den nok skal holde igennem turneringen, siger Axelsen, som har svært ved at få armene ned efter det længe ventede comeback.

- Jeg er en badmintonspiller, så det er ikke så fedt, når man ikke kan spille badminton, men at være nødsaget til at sidde på sidelinjen. Så det er fedt at være tilbage, og jeg har det jo bedst, når jeg kan rende rundt i hallerne og spille fjer. Så jeg er glad for at være tilbage og nyder det - og nød det godt i dag.

Tror på EM-guld

Torsdag skal Axelsen igen i aktion, hvor endnu en undertippet modstander venter. Denne gang er det engelske Sam Parsons, som er nummer 68 i verden.

- Jeg kender ham ikke så supergodt - jeg tror faktisk aldrig, at jeg har mødt ham. Men jeg så lidt fra ham ved EM for hold, hvor han spillede ganske okay. Jeg undervurderer ikke nogen i en turnering som den her, for jeg er en spiller, som de andre gerne vil slå. Så jeg er rimelig klar til at komme ind at vise, at jeg i gear igen, og at jeg forhåbentlig kan spille i et højt tempo og gøre det svært for de andre at slå mig.

Viktor Axelsen vandt EM tilbage i 2016, og anklen har det så godt, at han ikke vil afvise, at han på søndag kan kalde sig ’dobbelt europamester’.

- Jeg vil gerne holde min seedning, som er at skulle vinde det hele, og det tror jeg godt på, at jeg kan. Men succeskriteriet er, at jeg giver den hele armen, og så kan man ikke forvente mere, siger Axelsen.