Badminton

Dansk mester trækker sig fra EM efter stort krampeanfald

Anders Antonsen har trukket sig fra EM-kvartfinalen mod Jan Ø. Jørgensen efter et krampeanfald torsdag.

Anders Antonsen er færdig ved EM i Huelva, Spanien.

Den 21-årige aarhusianer har trukket sig, efter han torsdag fik et stort krampeanfald efter sin sejr i tre sæt over Misha Zilberman. Ifølge sportschef i Badminton Danmark var der tale om et krampeanfald, der ramte hele kroppen og varerede i cirka tre kvarter.

Jeg har ikke set noget lignende

Jens Maibom, sportschef i Badminton Danmark

- Jeg synes, at det var ret slemt. Jeg har ikke set noget lignende. 

- Han var så øm, og havde det så hårdt, at vi valgte at køre ham væk i kørestol for at aflaste ham, uden at det ellers skal lyde for dramatisk, siger Jens Maibom til TV 2 SPORT.

I en pressemeddelelse fra Badminton Danmark uddyber Maibom forløbet.

- Anders havde svært ved at falde i søvn i går, og hans krop er tømt for energi, og der er en forøget chance for, at han kan blive ramt af skader efter sådan et krampeanfald her. Det ønsker vi selvfølgelig ikke skal ske, og da han ikke kan spille på konkurrenceniveau, har vi valgt at give ham den nødvendige ro, så han kommer sig bedst muligt. Desværre betyder det jo så også, at han desværre ikke kan forsvare sin medalje fra sidste år, siger Jens Meibom.

Antonsen skal testes

Det var angiveligt varmen i den spanske by Huelva sammen med manglende aircondition i hallen, der var den udløsende faktor i Anders Antonsens krampeanfald.

Det er ifølge Jens Maibom ikke første gang, at den unge dansker bliver ramt af kramper, og derfor vil forbundet nu se nærmere på, hvad man kan gøre for at undgå lignede situationer for Antonsen i fremtiden.

- Når vi kommer tilbage til Danmark vil vi en væsketest af ham i samarbejde med Team Danmark, så vi kan få kortlagt, hvilken sammensætning af salt og sukker, der virker for Anders, siger Jens Maibom til TV 2 SPORT.

Anders Antonsen skulle have mødt Jan Ø. Jørgensen i aftenens EM-kvartfinale.

Det betyder, at Jan Ø. Jørgensen er videre til lørdagens semifinaler, hvor han enten skal møde franske Lucas Corvee (8) eller sidste års EM-guldvinder Rajiv Ouseph fra England.