Badminton

Stor overraskelse i Danmarks opstilling til VM-semifinale

Mads Conrad og Mads Kolding kommer ikke til at spille sammen i semifinalen. Bax Lindhardt / Scanpix Denmark

Danmarks første herredouble med Mads Conrad og Mads Kolding bliver splittet i VM-semifinalen mod Japan.

De regerende verdensmestre stiller op i en uventet konstellation, når Danmark fredag møder Japan i semifinalen ved Thomas Cup.

Førstedoublen med Mads Conrad og Mads Kolding skal nemlig ikke spille sammen. Mads Kolding sidder helt ude, og i stedet skal Mads Conrad danne par med Mathias Boe. Det er en beslutning, landstræneren har taget, fordi Conrad og Kolding historisk har haft det svært mod Japans bedste par. Takeshi Kamura og Keigo Sonoda.

- Der har været mange overvejelser, men det er et taktisk valg, i forhold til at Kolding og Conrad ikke har haft den bedste statistik mod Kamura og Sonoda, siger landstræner Kenneth Jonassen til TV 2 SPORT.

- Vi føler, vi havde behov for en x-faktor i den første herredouble. Det føler vi, vi har fået nu ved at smide Mathias Boe ind.

For to år siden, da Danmark vandt Thomas Cup for første gang, spillede Mathias Boe og Mads Conrad også sammen. I semifinalen vandt de i to sæt over malaysiske Goh V Shem og Tan Wee Kiong, mens de i kvartfinalen slog japanske Hiroyuki Endo og Kenichi Hayakawa, ligeledes i to sæt.

Det har været både trænet og diskuteret hjemmefra, at faste par kunne blive splittet under Thomas Cup. Især omkring serverne ser Kenneth Jonassen en fordel i at diske op med en overraskelse. 

- Servesituationen kan blive vigtig i sådan en intens kamp, som vi forventer, det bliver.

- Japanerne får rigtig svært ved at forberede sig på den her vigtige servesituation. De har ikke noget på Mads Conrad og Mathias Boe, som ikke er minimum to år gammelt.

Genvalg til singlerne

Mathias Boe er med ved Thomas Cup uden sin sædvanlige makker Carsten Mogensen, der ikke er med i Thailand på grund af eftervirkningerne fra sin hjerneblødning i 2016. Mathias Boe har spillet de første kampe med Mathias Christiansen, der også sidder ude i semifinalen.

Anden herredouble i semifinalen skal nu spilles af Kim Astrup og Anders Skaarup.

Danmarks herresingler er fortsat Viktor Axelsen, Hans-Kristian Solberg Vittinghus og Jan Ø. Jørgensen.

- Det bliver tæt. Vi matcher hinanden helt vildt godt, for de er rigtig stærke der, hvor vi også er gode. Alt andet lige ser jeg det sådan, at det sagtens kan blive 3-2. Det handler meget om hvem der finder de små marginaler og måske også har heldet på sin side.

VM-semifinalen mod Japan spilles klokken 13 dansk tid. Kampen er bedst af fem, hvilket vil sige, at den kan være afgjort allerede efter to single-kampe og en double.

Semifinalen vises direkte på TV 2 SPORT fra klokken 13.