Badminton

Danmark søger om badminton-VM i 2022

Badminton Danmark ansøger om det individuelle VM i 2022. Ansøgningen skal også gøre det muligt at få blandt andet Thomas- og Uber Cup til landet.

I 2014 fandt det individuelle VM i badminton sted i Danmark.

Og nu kan mesterskabet igen være på vej til landet. Badminton Danmark har i hvert fald besluttet sig for at ansøge om endnu et VM, fortæller forbundet til TV 2 SPORT.

- Nu søger vi i første omgang om VM i 2022, men vi ser det her som en del af en sammenhængende plan, hvor vi samtidig også søger om nogle andre internationale mesterskaber, men det er lidt længere ud i fremtiden, siger direktør i Badminton Danmark, Bo Jensen, til TV 2 SPORT.

Badminton Danmark har været til møde med det internationale badmintonforbund, BWF, hvor danskerne har foreslået at søge flere events i samme omgang.

BWF var positive over for forslaget og har bedt Badminton Danmark om at komme med et mere konkret oplæg.

- Vi arbejder på at få flere internationale mesterskaber til Danmark, herunder Thomas- og Uber Cup, Sudirman Cup (VM for mixhold, red.), junior-VM og para-VM, men vi har ikke lagt os fast på, hvornår de skal placeres i Danmark.

- Kickstarten på den her nye strategi er, at vi søger om det individuelle VM i 2022, men samtidig med den ansøgning kommer vi også til at søge andre internationale mesterskaber i de efterfølgende år, siger Bo Jensen.

Mens Danmark fire gange tidligere har afholdt det individuelle VM, nemlig i 1983, 1991, 1999 og 2014, har der aldrig været afholdt Thomas- eller Uber Cup i landet.

Det skyldes ifølge Bo Jensen, at det er nogle pengetunge events. Det har hidtil afholdt Danmark fra at ansøge om de mesterskaber, men med den nye strategi er der håb for at få disse events til Danmark.

- Når vi eksempelvis går ud og skaber finansiering til et stort individuelt VM, så er det måske et event, vi kan lave et økonomisk overskud på. Så kan vi føre overskuddet videre. På den måde kan vi også få økonomien til at hænge sammen, siger Bo Jensen, direktør i Badminton Danmark.

I 2018 afholdes det individuelle badminton-VM i Kina fra den 30. juli til den 5. august.