Badminton

Antonsens kamp mod usynlig modstander: - Det er voldsomt smertefuldt

Badmintontalentet Anders Antonsen lider af sygdommen migræne, som i flere uger har holdt ham fra badmintonbanen.

Han står ofte overfor nogle af de bedste badmintonspillere i verden. Men det er faktisk ikke modstanderen på den anden side af nettet, som Anders Antonsen frygter mest.

Den 21-årige badmintonkomet kæmper til dagligt med sygdommen migræne. En usynlig modstander, der slår hårdt både på og uden for badmintonbanen.

- Det er en voldsom hovedpine i en fem-seks timer, forbundet med noget kvalme, masser af opkast og sådan nogle ting. Så det er voldsomt smertefuldt, siger Antonson til TV 2 SPORT.

De slemme migræneanfald har haft store konsekvenser for Antonsens karriere i den seneste tid, hvor han har måtte trække sig fra flere store turneringer.

Tirsdag var han for første gang tilbage på badmintonbanen efter et fravær på to uger. Her forsøger han med nogle særlige tiltag for at få bugt med sygdommen.

- Den første halvanden time efter træning er rigtig vigtig, hvordan jeg bruger. Jeg går i bad, og så skal jeg op og ligge i hvilerum.

- Jeg prøver at være meget struktureret med søvn, hvile og kost og at få gjort de ting jeg skal have gjort så hurtigt som muligt og få det ud af mit hoved.

For Antonsen er sygdommen dog ikke kun en fysisk kamp, hvilket han selv er meget bevidst om.

- Det, der ikke må ske, er, at det begynder at tage over i min træning og min dagligdag. At jeg begynder at blive rigtig paranoid. Men det er jo desværre det, der godt kan ske, fordi jeg ved, hvor smertefuldt det er, hvis jeg skal have en tur.

På trods af at den usynlige modstander har været ekstra hård ved den unge Aarhusianer i den seneste tid, så er han overbevist om, den ikke kommer til at sætte en stopper for badmintonambitionerne.

- Jeg tror på, jeg stadigvæk nok skal nå de ting, jeg vil nå i den her sport.