Badminton

Mathias Christiansen dropper herredouble

Fremover skal Mathias Christiansen udelukkende fokusere på mixeddouble frem mod OL i 2020.

Der er ikke plads til at spille i to kategorier for Mathias Christiansen de næste to år.

Badminton Danmarks sportslige ledelse har besluttet, at den 24-årige badmintonspiller skal stoppe samarbejdet med sin herredoublemakker David Daugaard.

I stedet skal han bruge alle kræfterne i mixeddouble med Christinna Pedersen frem mod OL i 2020.

- Vi vurderer, at Mathias (Christiansen, red.) har det største medaljepotentiale i mixeddouble, og derfor skal han fokusere hundrede procent på den kategori, siger Badminton Danmarks sportschef, Jens Meibom.

Mathias Christiansen har spillet herredouble med David Daugaard siden ungdomsårene. Derfor har det ikke været let at splitte verdens 22

- Det er lidt specielt, at jeg ikke skal spille herredouble længere, og det er en beslutning, som har været længe undervejs hos mig.

- Men jeg har fundet ud af, at hvis Chris (Christinna Pedersen, red.) og jeg skal spille med om de største titler og stå bedst til OL i 2020, så kræver det, at jeg dedikerer mig hundrede procent til mixeddoublen og lægger al min træning ud fra det, siger Mathias Christiansen.

David Daugaard er ærgerlig over, at samarbejdet med Mathias Christiansen ikke kan fortsætte. Han skal fremover nu spille sammen med Frederik Søgaard.

- Vi er begge hundrede procent afklaret med, at det er det bedste for os begge to. Så jeg glæder mig til at spille sammen med Søgaard. Det bliver rigtig godt på den lange bane, og spillemæssigt passer vi godt sammen, siger Daugaard.

Sidste turnering for Mathias Christiansen og David Daugaard bliver Indonesia Open, der spilles 3.- 8. juli.