Badminton

- Jeg er bedre end nogensinde før, siger Vittinghus

Efter Hans-Kristian Solberg Vittinghus er blevet far, har han været mere fokuseret i sin træning.

Selvom kun halvdelen af 2018 er gået, er det sikkert, at året vil komme til at blive husket for Hans-Kristian Solberg Vittinghus.

Både fordi han i marts blev far for første gang. Men også fordi herresinglespilleren føler sig bedre spillende end tidligere.

- Det kan måske lyde mærkeligt, når man har set mig til Thomas Cup (tabte to ud af fire kampe, red.), hvor jeg ikke præsterede så godt, men jeg føler, jeg er en bedre spiller i år, end jeg har været nogensinde før, fortæller han til TV 2 SPORT.

Storformen begyndte allerede i januar, hvor det blev til en semifinale i Malaysia Masters og kvartfinale i Indonesia Masters. Men han følte, han kunne have præsteret endnu højere.

- Jeg synes, jeg viste noget af det i januar, men der følte jeg ikke engang, at jeg fik det fulde ud, som jeg følte jeg havde vist i træningen, siger Vittinghus.

Jeg er mere fokuseret og mere på, end jeg tidligere har været

Hans-Kristian Solberg Vittinghus

Er mere fokuseret

Kort før All England blev han så far. En omvæltning på den gode måde, fortæller han. For det tager en masse af hans tid, når badmintontræningen skal passes ved siden af. Derfor er der ikke meget kvalitetstid med konen.

- Pt. er der ikke plads til meget andet end børnepasning og træning. Hverken min kone eller jeg holder barsel, så vi kører skiftehold.

- Når jeg er til træning om formiddagen, passer hun Vincent (deres søn, red.), og når jeg kommer hjem, så kører hun på arbejde. Når hun kommer hjem fra arbejde, tager jeg af sted for at styrketræne, og når jeg kommer hjem, tager hun ud og træner. Så vi ser kun lige hinanden fra 20-22 om aftenen.

- Det er hårdt på den måde, men han er så glad og dejlig en dreng. Han er næsten aldrig utilfreds, han har en fin søvnrytme og er glad og smilende hele tiden. Så det er så skønt. Jeg ville ikke bytte det for noget i verdenen.

Det er der heller ikke nogen grund til. For det tætpakkede program har indtil videre ikke givet nogen komplikationer i forhold til badmintondelen. Udover den første uge, hvor hans søn blev født, har han ikke misset et eneste træningspas op til hverken Thomas Cup eller til den nuværende VM-træning.

Hans-Kristian Solberg Vittinghus sendte Danmark i semifinalen.

Samtidig er formkurven fra starten af året kun steget, og selvom han føler, der er fordele og ulemper ved at få et barn, vægter fordelene højest.

- Jeg er endnu mere opmærksom på, når jeg er af sted, at få det optimale ud af det. For det er kun de få timer, hvor jeg er væk hjemmefra, som jeg har til at blive bedre. Så jeg synes egentlig, jeg er mere fokuseret og mere på, end jeg tidligere har været. Det er ikke, fordi jeg føler, jeg var været dårlig til alt det før, men jeg føler egentlig, jeg har endnu større fokus, når jeg er væk hjemmefra.

Hør hele podcasten med Hans-Kristian Solberg Vittinghus i Soundcloud eller i iTunes.

Her fortæller han blandt andet om Thomas Cup-kampen mod Malaysia, hvor han gik helt kold, om badmintonrevolutionen i Korea og sin egen fremtid.