Badminton

22-årig VM-dansker stopper øjeblikkeligt på landsholdet

Badmintonspilleren Natalia Koch Rohde er ikke længere en del af det danske landshold og forbundstræningen, da hun har valgt at stoppe og gå egne veje.

For præcis tre uger siden stod hun i VM-kvartfinalen for hold, hvor damesinglen Natalia Koch Rohde tabte i to sæt til Kinas Li Xuerui, og Danmark dermed blev slået ud af VM (Uber Cup, red.).

Et resultat, der ikke kom som nogen stor overraskelse mod de stærke kinesere. Det gør derimod den melding, som den unge damesingle torsdag kan give til TV 2 SPORT. Her bekræfter hun oplysningerne om, at hun for en uge siden er stoppet på landsholdet og dermed ikke længere er en del af landsholdstræningen i Brøndby.

- Det er korrekt, at jeg har valgt at stoppe. Det har ellers været et velfungerende miljø og forbund, jeg har været en del af, og derfor er det en beslutning, jeg er ærgerlig over at måtte træffe. Men der har været nogle omstændigheder, der gør, at jeg ikke kan se mig selv fortsætte derude, siger Natalia Koch Rohde.

Hun slår samtidig fast, at landsholdstræningen uden tvivl er den 'bedste' vej mod verdenstoppen, men hun ønsker ikke at gå i detaljer om, hvorfor hun vælger at stoppe nu, og hvad der præcis har fået hende til at tage en så drastisk beslutning at fravælge landsholdet.

Hos Badminton Danmark bekræfter sportschef Jens Meibom, at det er Natalia Koch Rohdes eget valg at stoppe, og at det ikke er dem, der har afbrudt samarbejdet.

- Jeg har nok et indtryk af, hvorfor hun stopper, og hvad det drejer sig om. Men hvis hun ikke selv vil åbne og fortælle om det, så vil jeg heller ikke gå ind i det. Der mener jeg ikke, at det er fair, at jeg skal fortælle, hvad hun har lagt vægt på, siger Jens Meibom og uddyber:

- Timingen er som sådan ikke unaturlig. Vi er lige kommet hjem fra VM for hold, og der har været en periode, hvor hun har været lidt plaget af skader. Nu har hun valgt at fortsætte karrieren uden for forbundet, og det lytter vi til. Det er hendes valg.

På verdensranglisten ligger Natalia Koch Rohde lige nu nummer 37, og dermed er hun på papiret Danmarks tredjebedste damesingle efter Mia Blichfeldt (17) og Line Kjærsfeldt (27), men sportschefen er stadig fortrøstningsfuld, selvom de mister en god spiller.

- Vi har været glade for samarbejdet, men vi synes også, der er nogle nye spændende spillere på vej. Grundlæggende er jeg ikke bekymret for damesingle-kategorien, og nu arbejder vi videre med dem, der er tilbage, siger Jens Meibom.

Ved VM for hold spillede hun tre kampe, hvoraf hun vandt de første to mod modstandere fra henholdsvis Rusland og Mauritius. Herefter blev hun fravalgt til gruppefinalen mod Sydkorea, men var igen med i kvartfinalen mod Kina, hvor hun altså tabte i Danmarks 1-3-nederlag.

Søger egne veje

Helt konkret betyder fravalget af landsholdet nu, at hun i dagligdagen ikke længere kan benytte sig af landstrænere og det store setup, Badminton Danmark har ude i Brøndby, hvor alle de store stjerner er samlet og træner sammen.

Koch Rohde vil derimod fortsætte sin klubtræning i Skovshoved, hvor hun nu vil have sin fulde fokus. Her kan hun sparre med den danske mester, Mette Poulsen, der sidste år blev smidt af landsholdet. I første omgang står de næste måneder dog på et genoptræningsforløb af et springerknæ, der har plaget hende.

- Det er noget, jeg har døjet rigtig meget med, så nu er det på tide at få styr på det. Jeg skal i gang med et genoptræningsforløb uden for Team Danmark med knæspecialister, og det skal ske nu her. Derfor bliver det på lavt blus fra nu af, hvor knæet kræver en lang periode til genoptræningen.

- Men jeg glæder mig til noget nyt, og så må vi se, hvor det bærer mig hen.

Valget om at starte genoptræningen nu har også betydet, at den 22-årige damesingle har meldt fra til US Open og Canada Open. Hun satser på at være tilbage i fuld vigør til september.