Badminton

Axelsen storspiller sig i semifinalen

I en af verdens største turneringer viste Viktor Axelsen klassen i sin kvartfinale.

Der var revanche i luften, da Viktor Axelsen mødte japaneren Kanta Tsuneyama i kvartfinalen ved Super 1000-turneringen Indonesia Open.

Tsuneyama var manden, der sendte Danmark ud af semifinalen ved Thomas Cup, VM for hold, og Axelsen sørgede for, at det ikke skulle blive endnu et dansk nederlag.

Verdensetteren skulle kun bruge to sæt på at vinde 21-11, 21-10. Det er første gang, han er i semifinalen i turneringen, der er blandt de tre største i verden.

Velspillende dansker

Axelsen var ganske enkelt taktisk og spillemæssigt overlegen gennem kampen. 

De to spillere fulgtes ad til 3-3 i første sæt, men derfra så japaneren ikke mere til Axelsen. Den førsteseedede dansker havde godt styr på linjerne - både når der skulle løftes, og når der skulle smashes.

På sætbolden lavede Axelsen den ene maskering efter den anden, og Tsuneyama var ikke i nærheden, da den sidste bold i sættet blev droppet ned.

Tsuneyama forsøgte fra starten af andet sæt at ryste Axelsen. Japaneren lukrerede på Axelsens fejl og spillede selv fejlfrit. 

Den taktik kunne ligesom i første sæt ikke holde til mere end 3-3. Derfra skruede Axelsen op for tempoet. Danskeren var utrolig velspillende, leverede mange svære slag og fik det til at se legende let ud.

På matchbolden leverede også først et imponerende krydsdrop, der snød Tsuneyama, inden han med et krydssmash afgjorde kampen.

I semifinalen venter den tredjeseedede kineser Shi Yuqi. Viktor Axelsens bedste resultat hidtil ved Indonesia Open var anden runde i 2014.

Se semifinalerne ved Indonesia Open fra lørdag klokken 7 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.