Badminton

Dansker forsvarede sin makker efter 'hovedskud': - Det er en svinestreg

Mads Conrad-Petersen var sur på Kevin Sukamuljo, efter indoneseren havde smasher efter Conrads makker.

Der var spændende og dramatiske dueller, da den danske herredouble Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding spillede kvartfinale i Super 1000-turneringen Indonesia Open.

Den mest opsigtsvækkende duel faldt ved stillingen 11-11 i andet sæt.

Kevin Sukamuljo, den ene af danskernes modstandere, sendte et smash afsted fra baglinjen. Kolding stod forrest på danskernes side og forsøgte at undgå bolden, da opsamlingen lå bedre til Conrad.

Bolden nåede dog at strejfe Kolding, inden hans makker sendte den retur. Dommeren meldte fejl, fordi begge spillere havde ramt bolden, men Sukamuljo stod klar ved nettet til at smashe bolden ned igen.

Kolding stod tæt på indoneseren og var lige ved at blive ramt i hovedet af bolden. Det fandt Conrad sig ikke i. Han stormede frem til nettet og fortalte Sukamuljo via fagter og ord, at det ikke var i orden.

- Han går efter at pløkke min makker i hovedet fra halvanden meters afstand med 400 kilometer i timen. Han kan blive skadet af det, og det kan sætte en stopper for rigtig meget, hvis han rammer på den afstand.

- Det synes jeg ikke, jeg skal være ligeglad med, for det er ikke fairplay. Der synes jeg, han skal tænke sig om. Men på intet tidspunkt siger jeg nogen skældsord, siger Mads Conrad-Petersen til TV 2 SPORT.

Svære betingelser

Tine Baun, badmintonekspert på TV 2 SPORT, synes heller ikke, slaget fra Sukamuljo var i orden.

- Vi har hørt om før, at folk mister synet ved at få så hård en bold ind i øjet. Så jeg synes, det er en svinestreg (af Sukamuljo, red.), sagde hun under kommenteringen.

I anden runde vandt Kim Astrup og Anders Skaarup en duel, selvom bolden havde ramt gulvet. Dommeren dømte den ikke, og modstanderne lod bolden gå, fordi de troede, de allerede havde vundet duellen.

Derfor kan badmintonekspert Jim Laugesen godt forstå, at Sukamuljo bliver nødt til at slå det sidste smash for at være på den sikre side.

- Han skal jo spille bolden færdig. Og noget andet er, det er svært at se, hvor han skal sende bolden hen. I de her svære betingelser kan det være et sats at smashe bolden kryds, siger han.

Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding tabte kampen 22-20, 20-22, 18-21.

Se Indonesia Open fredag, lørdag og søndag på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.