Badminton

Danskere kan udødeliggøre sig på den største scene af alle

Den danske topdouble med Mads Kolding og Mads Conrad møder verdensetterne på deres hjemmebane, og der venter et intenst opgør.

Hævnens time er kommet - og så på den største scene af dem alle.

Danskerne Mads Kolding og Mads Conrad skal fredag forsøge at spille sig i semifinalen ved en af årets største højdepunkter - Super 1000-turneringen Indonesia Open. Men det bliver ikke hvem som helst, der står på den modsatte side af nettet.

Foran et tætpakket Istora Senayan i Indonesien, der for mange rangerer som det mest legendariske sted at spille badminton, skal Kolding og Conrad op imod verdensetterne Kevin Sukamuljo og Marcus Gideon, der har hjemmebane. Og det bliver et brag af de helt store, vurderer TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen:

- Mads og Mads har chancen for at udødeliggøre sig på den helt store scene. Hvis man ser på historikken, så er Indonesien det bedste sted i verden til badminton. Formår man at slå deres største stjerner på hjemmebanen i Istora Senayan, så bliver man aldrig glemt i deres hjerter.

- Vi har tidligere set det med legender som Erland Kops, Svend Pri og Morten Frost. De har spillet sig ind i deres hjerter ved at slå indonesernes helte. Og Istora Senayan er så legendarisk et sted, fordi kampene altid vil blive husket. Tilskuerne er på et andet niveau, og der er så meget tradition og mystik over den hal.

- Det kan siges kort og godt: Du finder ikke en større scene. All England har større traditioner, men ser man på hallen, tilskuerne og alt det, der rammer kampene ind, så er der ingen over eller ved siden af det sted.

De to indonesere er et par, som Mads Kolding og Mads Conrad i den grad har haft sine kampe med over de seneste år. Efter danskerne havde vundet de to første indbyrdes opgør, fik Sukamuljo og Gideon overtaget og har slået danskerne de senest fem gange - senest i All England-semifinalen for fire måneder siden.

Det mest intense opgør fandt dog sted sidste år i semifinalen ved India Open, hvor Mads Conrad efter kampen tog fat i Kevin Sukamuljo ved nettet. Danskeren var stærkt utilfreds med den måde, som indoneseren opførte sig i kampen.

I mellemtiden har indoneserne cementeret sig som verdens absolut bedste herredouble, men det betyder ikke, at danskerne ikke kan vinde - selvom det er på udebane:

- Det er til Kolding og Conrads fordel, at de kan gå ind og spille mere afslappet. De har vist i denne uge, at de er velspillende og har slået gode par på vejen. Forhåbentlig kan de udnytte det pres, der kommer til at være på Gideon og Sukamuljo, som stadig ikke har vundet denne turnering.

- Og hvis danskerne så kan vinde i dag ved at slå de ellers så overlegne Sukemuljo og Gideon, så skal de pludselig regnes blandt favoritterne til en VM-medalje om en måned, slår Jim Laugesen fast.

Du kan se kampen mellem Kolding/Conrad og Sukamuljo/Gideon direkte på TV 2 SPORT cirka klokken 10.30.