Badminton

Danskere tabte stort drama, der udviklede sig til en 'krig'

Herredoublen med Mads Kolding og Mads Conrad var tæt på en af karrierens største sejre, da de mødte verdensetterne i Indonesia Open.

Der var lagt et op til et drama af de helt store, da danske Mads Kolding og Mads Conrad fredag bragede sammen med verdensranglistens nummer et, Kevin Sukamuljo og Marcus Gideon, i Super 1000-turneringen Indonesia Open.

Og både tilskuere og TV-seere fik, hvad de kom efter, selvom danskerne til sidst måtte strække ketcher med resultatet 22-20, 20-22, 18-21. En kamp, der mod afslutningen udviklede sig til en krig på banen de to par imellem.

Den danske herredouble tog en alvorssnak med Kevin Sukamuljo, da han mente, at indoneserne bevidst prøvede at ramme Mads Kolding ved et smash. Video: TV 2 SPORT

Både i første og andet sæt havde Kolding og Conrad ellers godt styr på sine modstandere og taktikken, men mod afslutningen af andet sæt overtog indoneserne initiativet. Og i tredje sæt kunne indoneserne så hive sejren hjem foran et ekstatisk publikum i Istora Senayan.

Danskerne var godt med fra starten af kampen og kom flyvende ud til opgøret. Indoneserne havde svært ved at bryde igennem med deres hurtige spil, og de to par fulgtes til stillingen 6-6. Herfra overtog danskerne styringen, og specielt Mads Conrad fandt spil frem fra absolut øverste hylde.

Det tvang også Kevin Sukamuljo til i vanlig stil at finde sine små provokationer frem, som første gang blev tydeliggjort, da indoneserne reducerede til 7-9. Her slog han bevidst forbi en bold, der alligevel gik ud over sidelinjen.

Mads Kolding og Mads Conrad mødte indoneserne Kevin Sukamuljo og Marcus Gideon i kvartfinalen ved Super 1000-turneringen Indonesia Open. Video: TV 2 SPORT

Kolding og Conrad formåede alligevel at holde roen, og stille og roligt udbyggede de føringen til først 12-9 og siden 15-12. Verdensetterne havde dog langt fra lagt sig ned, og ved 16-16 fik de igen kontakt til danskerne.

Det tændte Kevin Sukamuljo, der måske endda var overtændt. I hvert fald måtte dommerne endnu en gang have fat i ham ved stillingen 17-19, hvor han gav indoneseren en advarsel for bevidst at provokere danskerne.

Mads Kolding og Mads Conrad mødte indoneserne Kevin Sukamuljo og Marcus Gideon i kvartfinalen ved Super 1000-turneringen Indonesia Open. Video: TV 2 SPORT

Første sætbold blev indonesisk ved 19-20, men danskerne svarede hurtigt igen, og kort efter stod de selv med muligheden for at afgøre sættet.

Fremragende serv og tæt andet sæt

Mads Conrad gjorde klar til at serve og leverede måske karrierens vigtigste servees, da han sendte bolden fladt hen over hovedet på Marcus Gideon. Dermed var den danske sætsejr en realitet med 22-20.

Andet sæt blev i perioder en tro kopi af første, hvor danskerne styrede kampen, mens indoneserne virkede frustreret. Samtidig kunne de ikke finde det spil frem, der i en lang periode har cementeret deres placering som verdens bedste herredouble.

Foran 11-6 duftede det i den grad af en dansk semifinaleplads, men så overtog Kevin Sukamuljo fuldstændig styringen på kampen. Indoneserne tog seks point i træk og bragte sig foran, og selvom Kolding og Conrad fik kontakt igen ved 20-20, så var det ikke nok. Indoneserne vandt sættet 22-20.

Gult kort til indoneser i intens afslutning

I tredje sæt kom indoneserne flyvende ud af startblokken, og Sukamuljo/Gideon spillede sig hurtigt til et stort forspring som ved opholdet var nået op på 11-4.

Bagud 14-18 valgte danskerne at kalde en challenge, men indoneserne mente, at de allerede havde ramt bolden, og de derfor burde have pointet. Det havde kampens dommer dog ikke set, og det hele endte med, at Kevin Sukamuljo fik et gult kort for dårlig opførsel.

Indoneseren Kevin Sukamuljo fik et gult kort, da dommeren mente, han opførte sig dårligt mod Mads Kolding og Mads Conrad. Video: TV 2 SPORT

Samtidig virkede det til at psyke indoneserne en smule, der pludselig begyndte at lave dumme fejl mod afslutningen. Kolding og Conrad fik reduceret til 18-19, men indoneserne vandt de sidste to point og sikrede sig dermed den eftertragtede plads i semifinalen.

Viktor Axelsen er nu det sidste danske håb i Indonesia Open. Han spiller kvartfinale fredag eftermiddag. En kamp, der kan ses direkte på TV 2 SPORT.