Badminton

Axelsen i stor finale: - Bestemt ikke noget jeg bare kan regne med

Den danske badmintonverdensmester, Viktor Axelsen, spillede sig lørdag i en af karrierens største finaler.

Se Axelsens finale på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY

Kun én gang i historien er det lykkes en ikke-asiatisk herresinglespiller at vinde Indonesia Open, der hører til blandt de største turneringer i sæsonen.

Det skete i 2014, hvor danske Jan Ø. Jørgensen vandt finalen. Fire år senere er chancen der igen, efter at verdensmesteren og verdensetteren Viktor Axelsen lørdag spillede sig i finalen efter en sejr i tre sæt over kinesiske Shi Yuqi, der er nummer tre i verden.

- Det bliver megafedt. Det er de her oplevelser, der gør alt den hårde træning det hele værd. Jeg vil også gå ind og prøve at nyde det, for man ved ikke, hvor mange af de her oplevelser man kommer til at få. Forhåbentlig får jeg flere i karrieren, men det er bestemt ikke noget, jeg bare kan regne med. Så dagen i dag bruger jeg på at være rigtig glad for, jeg står i finalen, og så går jeg ind i morgen og gør alt, hvad jeg overhovedet kan, siger Viktor Axelsen til TV 2 SPORT.

Axelsen tabte første sæt, men kom stærkt tilbage og var klart bedst i både andet og tredje sæt.

Danskeren har ellers haft en skidt optakt til turneringen, fordi han i har døjet med sygdom, så han havde ikke ligefrem forventet at nå så langt i turneringen, han ikke har særlig gode minder fra.

- Jeg har virkelig ikke kunnet træne særlig meget på grund af noget sygdom og problemer med vejrtrækning. Det er der heldigvis kommet styr på herude, og nu har jeg spillet mig i bedre og bedre form i løbet af de sidste par uger. Så er det bare super rart at få en masse kampe i benene og få lov at spille en finale på den største scene. Det glæder jeg mig til, siger Axelsen.

- For tre uger siden havde jeg selvfølgelig turde håbe på det, men jeg havde bestemt ikke troet, jeg skulle stå i en finale nu. Jeg er bare super glad for den måde, jeg har håndteret det på, og jeg spiller en fed kamp i dag, hvor det er det, jeg træner for. Det er en kæmpe oplevelse. Jeg er aldrig kommet længere end en anden runde i Indonesia Open, så det bliver kæmpe stort at få lov at stå i en finale.

I søndagens finale møder Axelsen japanske Kento Momota. Kampen spilles omkring klokken 11 og kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.