Badminton

Stjerne i ophedet 'krig' med danskere: - Jeg så ting, der ikke var tilladt

Den indonesiske doublespiller Kevin Sukamuljo, der er en del af verdens bedste herredouble, var så utilfreds, han brokkede sig til et gult kort.

Det var i lange perioder en badmintonkamp på allerhøjeste niveau, da danske Mads Kolding og Mads Conrad fredag tabte en tæt og dramatisk kvartfinale til indonesiske Kevin Sukamuljo og Marcus Gideon, der ligger nummer et i verden.

Ind i mellem udviklede det sig dog også til en uskøn kamp, som danskerne efter kampen beskrev som en 'krig'. De to par var dybt utilfredse med hinanden. Mads Conrad var blandt andet helt oppe ved nettet og tage fat i sin modstander, da han mente, Sukamuljo bevidst gik efter at slå Mads Kolding i hovedet.

Men efter kampen var det ikke kun danskerne, der var utilfredse. Også den til tider udskældte indoneser Kevin Sukamuljo brokkede sig, da badmintonmediet Badzine spurgte ham til de diskussioner, der var undervejs i kampen.

Da indoneserne var foran 18-14 i afgørende sæt, returnerede Sukamuljo en serv fra Mads Conrad, og da bolden landede på danskernes side, valgte Conrad at kalde en challenge. Det tillod kampens dommer, men indoneseren brokkede sig hurtigt højlydt, da de mente, at danskeren havde ramt bolden med sin ketcher, og de derfor burde få pointet lige meget hvad.

- Jeg følte, at dommeren ikke var fair. Jeg så nogle ting, der ikke burde være tilladt, men som dommeren alligevel tillod, sagde Kevin Sukamuljo, der fik et gult kort for at blive ved med at brokke sig, selvom indoneserne havde vundet pointet. Samtidig slog han fast, at de i øvrigt tabte første sæt på grund af ulovlige server fra Mads Conrad:

- Første sæt var svært. Vi førte i flere omgange, men vi tabte sættet på grund af Conrads server. Den slags ting må vi lære at acceptere. Andet sæt vandt vi så, selvom de førte ved opholdet (11-6, red.).

Indoneseren er selv kendt som en type, der går helt til grænsen i sit spil og specielt serven, hvor bolden skal sendes af sted under en højde på 115 centimer. Det har flere gange ført til sammenstød med utilfredse danskere på banen, hvor både Mads Conrad, Mathias Boe og Kim Astrup har været efter Kevin Sukamuljo.

Mathias Boe og Carsten Mogensen kom til kort i finalen ved China Open. Efter nederlaget tog de en alvorssnak med Kevin Sukamuljo. Video: TV 2 SPORT

For Mads Conrad blev kvartfinalen ved Super 1000-turneringen endnu en gentagelse af et møde med den provokerende side af Kevin Sukamuljo:

- Jeg ved ikke, hvorfor der skal sådan en vild stemning til. Vi prøver egentlig bare at spille så godt som overhovedet muligt, men det er nok fordi, de er presset, de skal ud og prøve at lave det til en krig. Det prøvede vi at holde os ude af.

- Vi gjorde ikke noget, som var usportsligt, og vi holdt det roligt. Vi prøvede at opføre os ordentligt hele vejen, og vi kan 100 procent se hinanden i øjnene, slog Mads Conrad fast over for TV 2 SPORT efter kampen.

Viktor Axelsen er fortsat med i den store turnering Indonesia Open. Du kan se hans semifinale lørdag omkring klokken 14 på TV 2 SPORT