Badminton

Axelsen får afklapsning i kæmpe finale

Den danske stjerne fik ikke et ben til jorden i finalen ved Indonesia Open, hvor han tabte i to klare sæt til den japanske topspiller Kento Momota.

Der var lagt op til en af karrierens største finaler, da verdens nummer et, Viktor Axelsen, søndag gik på banen i den legendariske hal Istora Senayan i Indonesien.

Her stod verdens nummer otte, Kento Momota fra Japan, på modsatte side i Super 1000-finalen ved Indonesia Open. Spændingen udeblev dog fuldstændig, da den 24-årige fynbo aldrig formåede at finde sit topniveau, og dermed sluttede det hele med cifrene 14-21, 9-21.

- Der var ikke så meget at komme efter. Momota er frygtindgydende. Han spiller en fejlfri kamp, og han har nogle ting i sit spil, som gør, han fuldstændig kan udligne de andre topspilleres spil. Han tager deres våben fra dem, og det ser vi også med Viktor i dag. Momota er uden tvivl ham, man skal slå, hvis man skal blive verdensmester om tre uger, slog badmintonekspert Jim Laugesen fast efter kampen.

Dermed står den danske herresingle Jan Ø. Jørgensen stadig som den eneste europæer, der nogensinde har vundet Indonesia Open efter 37 forsøg. Japaneren kunne til gengæld juble over titlen, som han også vandt i 2015.

Forfærdelig start på kampen

Danskeren havde senest tabt til japaneren for halvanden måned siden ved VM for hold, og statistikken var ikke på Axelsens side. Én sejr i otte forsøg mod Kento Momota.

Verdensmesteren gjorde det ikke nemmere for sig selv, da han fik en forfærdelig start på kampen. Han havde store problemer med at åbne banen og score point mod en nærmest fejlfri japaner.

Den danske verdensmester kom stort bagud mod Kento Momota i finalen ved Indonesia Open.

0-5 blev hurtigt til 1-11, og så var en dansk afklapsning under opsejling.

Herfra kom Viktor Axelsen bedre med i kampen, og han fandt nogenlunde tilbage til det niveau, der det seneste år har sikret ham flere store titler som VM-guld, Japan Open og sejr i sæsonfinalen.

Tættest på kom han ved 11-15 efter en god stime, hvor en række japanske fejl gjorde den store forskel.

Den danske verdensmester kom stort bagud mod Kento Momota i finalen ved Indonesia Open.

Da Kento Momota igen fandt ind i rytme, var der til gengæld ikke meget at gøre. Momota moste videre og bragte sig hurtigt på 19-13, der kort efter blev til sætsejr med 21-14.

Andet sæt blev en ensidig affære, hvor Axelsen aldrig kom i nærheden af at true Momota. Danskeren indledte med et par fejl, og Momota var igen i front fra begyndelsen. 4-11, og det så sort ud for Axelsen, der især sendte alt for mange bolde ud over baglinjen.

Nede 6-15 lignede det en umulig mission for Axelsen, og ved 9-20 kunne Momota nyde 11 matchbolde, hvor han udnyttede den første.

Med andenpladsen tager Axelsen vigtige point til ranglisten, mens han også indkasserer 270.000 kroner i præmiepenge. Kento Momota får 555.000 kroner for sin førsteplads.

Se eller gense Viktor Axelsens finale lige her på TV 2 PLAY