Badminton

Dansk badmintonstjerne er gravid - indstiller karrieren øjeblikkeligt

Kamilla Rytter Juhl indstiller badmintonkarrieren i en alder af 34 år, da hun er gravid.

Den danske badmintonspiller Kamilla Rytter Juhl har spillet sin sidste badmintonkamp.

Vi er ovenud lykkelige over, at det er lykkedes mig at blive gravid

Kamilla Rytter Juhl

Onsdag formiddag offentliggjorde Badminton Danmark, at den 34-årige badmintonspiller, der senest har dannet et succesfuld makkerskab med Christinna Pedersen, indstiller karrieren med omgående virkning på grund af lykkelige omstændigheder.

- Det er noget som Christinna (Pedersen, red.) og jeg har forsøgt på i et stykke tid, så vi er ovenud lykkelige over, at det er lykkedes mig at blive gravid, og vi glæder os helt vildt til at blive en lille familie. Selvom det har været en svær beslutning at tage, at jeg skulle stoppe min badmintonkarriere, så kan jeg også mærke, at det føles som det rigtige valg.

- Som nogen måske har bemærket, har jeg ikke været konkurrenceaktiv i de seneste par måneder, hvor vi forsøgte at blive gravide, og Christinna og jeg vil i den forbindelse gerne takke Badminton Danmark for den støtte og forståelse, som vi har oplevet undervejs i forløbet, siger Kamilla Rytter Juhl, der har termin til januar.

Over for TV 2 SPORT afviser badmintonspilleren ikke et comeback på et tidspunkt.

- Jeg vil i hvert fald ikke lukke døren helt. Det er meget svært at sætte sig ind i, hvordan jeg har det efter graviditeten. Jeg tror også, at det bliver svært at komme tilbage, og bare at være et middelmådigt par. Det tror jeg ikke, at vi helt ville kunne acceptere.

Badminton Danmarks sportschef, Jens Meibom, glæder sig på parrets vegne.

- Vi har i mange år været privilegeret med at have en af verdens bedste damedoubler, som har vundet et utal af medaljer til Danmark. De er ubetinget Danmarks bedste damedouble nogensinde, så de kan ikke bare lige erstattes. Så det er både et sportsligt tab og også vemodigt at skulle sige farvel til Kamilla, som har været en del af eliteprogrammet de sidste 15 år - vi kommer i den grad til at savne hende, siger Jens Meibom.

Hun har flyttet grænser for damedouble

Og det er ikke hvem som helst, der nu siger stop, fortæller TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen.

Hun har været med til at flytte grænser for damedouble og inspirere

Jim Laugesen

- Med alt respekt for tidligere resultater, så er det måske den bedste damedouble-spiller gennem tiderne. Hun har været med til at flytte grænser for damedouble og inspirere. Det er virkelig et kæmpe tab, lyder det fra Jim Laugesen.

- Det er særligt et tab for damedouble-rækken. Den bliver efterladt samme sted som singlerækken, da Tine Baun stoppede. Der er et meget langt spring ned til den næstbedste damedouble.

Senest har Kamilla Rytter Juhl dannet et succesfuldt makkerskab med Christinna Pedersen i dammedouble, hvor det blandt mange store skalpe blandt andet blev til sejr i All England, fire EM-guld og en sølvmedalje ved OL og VM.

Det er dog ikke kun i damedouble, Kamilla Rytter Juhl har gjort sig gældende.

Hun har også tidligere dannet en succesfuld mixdouble med Thomas Laybourn, hvor de tilbage i 2009 strøg til tops ved verdensmesterskabet. 

I april i år offentliggjorde Rytter Juhl så, at det var slut med karrieren på klubplan. Og nu er det så også blevet tid til at smide badmintonketcheren endegyldigt på hylden.

Selvom det nu er slut for Kamilla Rytter Juhl, så fortsætter doublemakkere Christinna Pedersen karrieren. udover damedoublen med Kamilla Rytter Juhl, så spiller Christinna Pedersen mixdouble med Mathias Christiansen. Et makkerskab, der altså fortsætter.