Badminton

Gravid Rytter Juhl blev nødt til at spille for at undgå 'stor bøde'

Damedoublen med Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen ville ikke risikere en bøde på 65.000 kroner og deltog derfor i to turneringer i Asien.

34-årige Kamilla Rytter Juhl kunne for to uger siden fortælle, at hun var gravid og derfor indstillede badmintonkarrieren med øjeblikkelig virkning.

- Det er en stor forløsning endelig at kunne fortælle alle sammen, at Kamilla er blevet gravid, sagde den professionelle såvel som private partner Christinna Pedersen i samme ombæring.

Det var nemlig en hemmelighed af de større, der blev lagt på bordet af den danske topdouble, der blev All England-mestre i midten af marts. Men at der var en udmelding af de større på vej, det havde de fleste i badmintonverdenen efterhånden luret.

I slutningen af juni og starten af juli stillede Rytter Juhl og Pedersen nemlig op i to af årets største turneringer, hvor de tabte deres første kamp både i Malaysia Open og Indonesia Open. Her var det specielt Kamilla Rytter Juhl, der så ud til slet ikke at kunne bevæge sig på banen, hvilket der var en ganske god grund til.

Den rutinerede doublespiller havde nærmest ikke trænet siden All England-triumfen i marts, fordi hun prøvede at blive gravid. Det lykkedes op til de to turneringer i Asien. 'Problemet' var bare, at de lå i top-10 på verdensranglisten og derfor var tvunget til at stille op, hvis ikke de skulle have en bøde på cirka 32.000 danske kroner per turnering.

- De blev nødt til at spille. De havde fået en rigtig stor bøde, hvis de ikke var dukket op. Det er en del af BWF’s (det internationale badmintonforbund, red.) regelsæt, fortæller landstræner Kenneth Jonassen i TV 2 SPORTs nyeste badmintonpodcast og forklarer, at damedoublen, da turneringerne skulle spilles, endnu ikke havde lyst til at offentliggøre den glædelige nyhed:

- De kunne ikke vise noget om graviditeten på daværende tidspunkt, fordi der lige skulle være gået tre måneder og sådan.

- Vi vidste godt, at det rent sportsligt ikke gav mening, men for at retfærdiggøre, at Kamilla og Christinna ikke skulle betale en kæmpe bøde ved ikke at dukke op til de her turneringer, mente vi, at det var det bedste, siger landstræneren.

Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen ønskede altså ikke at fortælle BWF op til turneringerne, at de ventede et barn, og samtidig foreskriver reglerne, at du kun må blive væk, hvis du er for syg eller skadet til at rejse. Ellers skal du deltage i turneringen, eventuelle pressemøder og lignende, hvis ikke du skal straffes med 5000 $ i bøde.

Da den danske damedouble samtidig havde bestilt og betalt både flybilletter og hotel, så blev den umiddelbare løsning altså at tage ud og prøve sig frem, selvom niveauet viste, at specielt Rytter Juhl ikke kunne følge med de bedste.

Det er dog usikkert, om en senere udmelding om graviditeten havde reddet parret fra en mulig bøde på 65.000 kroner. I stedet kan de nu fokusere på, at de til januar 2019 skal være forældre, mens Christinna Pedersen fortsætter i mixed double med Mathias Christiansen. Næste opgave for dem bliver VM i Kina i næste uge.

Du kan høre hele historien om Rytter Juhl/Pedersen og mange flere i TV 2 Badmintons podcast i iTunes eller i Soundcloud.