Badminton

Badminton Danmark takker pænt nej til eksklusivt OL-tilbud

Mia Blichfeldt og Viktor Axelsen er formentlig to af de danske badmintonspillere, der skal med til OL i 2020. Ritzau Scanpix

De danske stjerner skal forberede sig hjemme, og derfor har Badminton Danmark takket nej til tilbud fra flere japanske regioner forud for OL i 2020.

Japan står efterhånden som en af de stærkeste nationer i badmintonsporten og er uden tvivl blandt Danmarks største konkurrenter lige nu.

Med førstnævnte i baghovedet glæder japanerne sig formentlig ualmindelig meget til OL i 2020, hvor stjerner som Kento Momota, Akane Yamaguchi og flere stærke doublepar skal forsøge at hente det ædle OL-metal på hjemmebane i Tokyo.

Men det er ikke kun japanerne, der er uhyre populære i landet. For et år siden kunne TV 2 SPORT således fortælle, hvordan flere japanske regioner havde været på charmeoffensiv over for Badminton Danmark og de danske spillere.

Omtale og branding af lokale byer og regioner betyder nemlig så meget i Asien, at danskerne blev kontaktet fra flere forskellige regioner i Japan, der gerne ville betale sig fra at have de danske badmintonstjerner på besøg til en træningslejr i dagene op til den officielle OL-start.

Nu har Badminton Danmark dog taget en beslutning om at takke pænt nej til tilbuddene, der skulle have været en træningslejr på 7-10 dage i perioden op til OL.

- Vi har været meget taknemmelige over de fine tilbud, og det er fornemt, at de tilbyder at betale for det hele, hvis vi afholder en træningslejr i deres region. Men vi spiller i Japan hvert eneste år og kender forholdene særdeles godt.

- Derfor har vi vurderet, at det er bedre at forberede sig til OL herhjemme i et miljø, som vi er vant til at arbejde i hver dag, og samtidig har vi adgang til alle de ekspertfunktioner, som vi benytter i dagligdagen, siger Badminton Danmarks sportschef, Jens Meibom, der oprindeligt skulle have været med ude i Østen denne uge under Japan Open for at besigtige forholdene.

- Det bliver så ikke nødvendigt, når vi takker pænt nej til tilbuddene om en træningslejr. Samtidig afholdes OL-turneringen i samme hal, som Japan Open spilles i både i år og næste år, så både Kenneth Jonassen (cheflandstræner, red.) og spillerne får selv et indblik i de vigtigste forhold, tilføjer Meibom.

Tilbuddene ville i sig selv ikke give ekstra økonomiske omkostninger for Badminton Danmark, da de altså ville få alt betalt af den japanske værtsregion - som eksempelvis indenrigsflyvninger, ophold, fortæring og så videre.

Regionerne havde i første omgang givet udtryk for, at danskerne var de første, der fik tilbuddet om et betalt træningsophold op til OL, og at de ville afvente svar fra Badminton Danmark, før andre fik et lignende tilbud.

De olympiske lege i Tokyo afholdes fra 24. juli til 9. august i 2020, og de danske spillere vil som normalt til store turneringer rejse derud en lille uges tid før turneringsstart.