Badminton

Jan Ø. får billet til stor turnering: - Det betyder meget

Lige nu er Jan Ø. Jørgensen uden for top-32 på verdensranglisten, hvilket som udgangspunkt koster ham de største turneringer.

Se China Open på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY

Jan Ø. Jørgensen har kæmpet en lang og sej kamp mod skader, hvilket har sendt den tidligere verdenstoer langt tilbage på verdensranglisten.

Comebacket til verdenstoppen er blevet yderligere besværet at et nyt kvalifikationssystem til årets største turneringer, hvor der ikke er nogen kvalifikation. Derimod er det kun top-32, der er sikret pladserne, og på verdensranglisten er Jan Ø. Jørgensen nummer 37.

Nu har Jan Ø. Jørgensen dog fået en glædelig besked, da afbud har sikret ham en invitation til næste uges China Open, der er én af tre turneringer på niveauet Super 1000.

- Det betyder meget. Det er supervigtigt for mig at skrabe point sammen. Jeg ligger lige uden for top-32, men er meget tæt på. Jeg skal ikke bruge så mange resultater for at komme ind, så det er selvfølgelig bare endnu en mulighed. Det er rigtig fint, siger Jan Ø. Jørgensen til TV 2 SPORT.

- Jeg havde besluttet at tage til Kina uanset hvad og så bare være med holdet og tage videre til Korea og Taiwan bagefter, så det er bestemt rigtig fedt, når jeg har truffet beslutningen om at tage af sted, at jeg kommer ind.

I de store turneringer er der selvsagt flere ranglistepoint på spil, men han stresser ikke over at komme tilbage i top-32.

- Jeg skal nok komme derind. Det er bare et spørgsmål om hvornår, så jeg tager det rimelig stille og roligt. Lige nu vil jeg bare gerne ud at spille derude, for jeg skal bare have turneringer. Det er en ekstra mulighed for at komme ud at spille.

Han ved endnu ikke, hvordan lodtrækningen ser ud, så det er umuligt for ham at vurdere sin chance i China Open.

- Succeskriteriet må være, at jeg spiller godt, for jeg aner ikke, hvor jeg kommer ind henne. Jeg kan stå til Momota i første kamp eller Viktor Axelsen for den sags skyld, men jeg kan også stå meget bedre. Der er mange scenarier, men jeg er bare glad for, jeg skal spille.

Den danske herresingle er fortsat den eneste europæer, der nogensinde har vundet China Open i herresingle, efter han stod øverst på podiet i 2016.

TV 2 SPORT sender massivt fra China Open fra og med onsdag klokken 6.