Danske doubler spiller sig i kinesiske kvartfinaler

16x9
Maiken Fruergaard (bagerst) og Sara Thygesen under VM i Glasgow i 2017. Foto: Andy Buchanan / Scanpix Denmark

Maiken Fruergaard og Sara Thygesen vandt i anden runde af China Open. Det samme gjorde den danske mixed double.

Se China Open på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Den danske damedouble med Maiken Fruergaard og Sara Thygesen er klar til kvartfinalen i den store badmintonturnering China Open.

Det står klart, efter at parret torsdag vandt i to sæt over kinesiske Yue Du og Yinhui Li med cifrene 21-18, 21-19.

Fruergaard og Thygesen tabte det første point i første sæt. Men de fik med det samme udlignet og bragt sig foran for derefter at føre resten af sættet.

I andet sæt skiftede føringen flere gange. Til sidst var kineserne foran 18-16, men danskerne fik med en god slutspurt taget fem point, mens hjemmebaneparret gik lidt i stå.

Maiken Fruergaard og Sara Thygesen kan i kvartfinalen ende med at møde de andenseedede japanere, Misaki Matsutomo og Ayaka Takahashi, der senere torsdag møder et indonesisk par.

Mixed double videre

Den danske mixed double med Mathias Christiansen og Christinna Pedersen er ligeledes videre til kvartfinalen.

Parret vandt i anden runde over indiske Pranaav Chopra og Reddy N. Sikki i to sæt med cifrene 21-16, 21-10.

Danskerne fik ellers en skidt start på kampen og var bagud 2-8, inden de fik kæmpet sig tilbage og vandt første sæt.

Andet sæt bød på dansk dominans fra start til slut. Christiansen og Pedersen kom på 5-0, inden inderne kom på tavlen. Den danske pointstime fortsatte resten af sættet, kun afbrudt af enkelte indiske servebrud.

Det sjetteseedede danske par kan i kvartfinalen rende ind i de andenseedede hjemmebanehelte, Wang Yilyu og Huang Dongping, der spiller deres kamp i anden runde senere torsdag.

Den danske herredouble med Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen sørgede for dansk doublehattrick torsdag, da de slog et tysk par, Mark Lamsfuss og Marvin Seidel, i to sæt med cifrene 21-9, 21-9.

China Open har en samlet præmiepulje på én million dollar og er som Super 1000-turnering rangeret på samme niveau som All England og Indonesia Open på World Touren. Kun sæsonfinalen, World Tour Finals, er rangeret højere.