Jan Ø. rundbarberet af OL-guldvinder: - Det chokerer mig ikke

Jan Ø. Jørgensen havde ikke en chance mod OL-guldvinderen, kinesiske Chen Long, da den danske herresingle tabte 1/8-finalen i China Open i to sæt.

34 minutter tog det, før verdens nummer 38, danske Jan Ø. Jørgensen, torsdag havde tabt 10-21, 5-21 til kineseren Chen Long, der ligger nummer seks i verden og er forsvarende OL-guldvinder.

- Jeg ville helst slippe for at tale om dagens kamp, men alle så tydeligvis, hvad der skete, og jeg havde ikke en chance i dag. Sådan er det bare, lød den klare konstatering fra Jan Ø. efter kampen.

Den danske herresingle, der fortsat kæmper for at komme tilbage på topniveau efter et alvorligt skadesforløb sidste år, var foran 1-0 i kampen, men det blev også den eneste føring. Chen Long buldrede derudaf, mens Jan Ø. blot kunne halse efter og prøve at sætte point på tavlen.

- Det chokerer mig ikke, at han kommer ud, som han gør. Jeg vidste godt, det ville blive rigtig svært. Jeg er træt af, jeg ikke får givet mere, men han spiller rigtig godt, og jeg er ikke på det niveau endnu, tilføjede danskeren.

I andet sæt fik han en mareridtsstart, da Chen Long først rykkede til 6-0 og siden 10-1, inden kineseren tog det sidste og afgørende ryk fra 15-5 til 21-5 og lukkede kampen.

Var der noget, der overraskede dig ved Chen Longs spil?

- Nej, egentlig ikke. Eller, han var måske en smule mere offensiv, end de sidste gange jeg har spillet imod ham. Han kom ud for at sætte et eksempel over for mig, der er kommet tilbage på World Touren. Jeg vidste nærmest, at det ville ske, og han var virkelig forberedt, sluttede Jan Ø.

Det er hans niveau lige nu. Den er ikke længere. Han er slet ikke der, hvor han skal være

Jim Laugesen, badmintonekspert, om Jan Ø.

Ekspert frygter, Jan Ø. bliver ordinær

Efter den alvorlige skade i svangsenen under hælen har der været flere bump på vejen mod toppen for Jan Ø. Jørgensen. Danskeren er siden sin skade raslet ned ad verdensranglisten, og med de nye regler, der betyder, at det kun er top 32, der er sikret deltagelse i de største turneringer, får han for tiden ikke mange chancer i en Super 1000-turnering som China Open.

- Det er hans niveau lige nu. Den er ikke længere. Han er slet ikke der, hvor han skal være, og når Chen Long så kommer på det niveau, vi kender til, så er det umuligt. Det er en del af en masse ting, der gør, at der sker det her i dag. Han har ikke skarpheden, farligheden eller tempoet, siger TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen.

Taktikken var at gå ind og presse Chen Long, men når Jan Ø. ikke var i stand til det, så blev det i stedet en kamp på Chen Longs præmisser hele vejen igennem.

- Hvis Chen Long så har en dag, hvor det hele kører, som han normalt har, når han ikke bliver presset, så er Chen Long så meget bedre. Det er ikke sådan her, Jan Ø. har slået Chen Long tidligere, tilføjer Jim Laugesen, der ikke er tryg ved, Jan Ø. finder tilbage til det niveau, der tidligere har placeret ham som nummer to i verden.

- Det er det, som jeg kan være bekymret for. Om Jan Ø., der tidligere har været en af de hurtigste fra bagbanen og frem, finder det antrit og hårde smash frem. Hvis han ikke har det mere og kan finde det frem, så kan han godt blive en ordinær spiller.

Der er stadig tre danske doublepar med i kvartfinalerne ved China Open, der rangerer som en af de tre største turneringer på World Touren. Du kan se med fredag morgen fra klokken 6.