Axelsen havde store fysiske problemer – manglede sin medicin

Viktor Axelsen bøvlede med vejrtrækningsproblemer, da han torsdag røg ud af China Open. Samtidig manglede han sin astmamedicin.

Den danske badmintonspiller Viktor Axelsen havde store vejrtrækningsproblemer, da han mødte indonesiske Anthony Ginting ved China Open.

Danskeren måtte da også indkassere et nederlag på 21-18 21-17 til verdens nummer 10.

- Jeg har det ikke så godt. De seneste par dage har jeg haft lidt svært ved at trække vejret dybt. 

- Tidligere i år har jeg haft astmaproblemer, og jeg troede, at det var væk, men de seneste dage har det været virkelig skidt, sagde Viktor Axelsen efter opgøret.

Badmintonstjernen har såkaldt anstrengelsesastma. Det er en astmaform, der bliver forværret, når han er anstrenger sig fysisk.

Derfor kan danskeren tage medicin, men den manglede han under opgøret mod Anthony Ginting.

- Han skulle tage sin inhalator, men det er den, han har glemt hjemme. Den er på vej til ham, og så er det hele godt igen, siger Viktor Axelsens far og manager, Henrik Axelsen, til TV 2 SPORT.

Henrik Axelsen understreger, at der ikke er tale om et stort problem, og at Viktor Axelsens deltagelse i næste uges turnering Korea Open ikke er i fare.

Viktor er så fintfølende med, hvad der er rigtigt og forkert, og om det er på dopinglisten eller ej

Henrik Axelsen, Viktor Axelsens far og manager

Lignende medicin er på dopinglisten

Viktor Axelsen måtte altså undvære sin inhalator og venter nu på at modtage den inden næste uges turnering. Der er tale om et bestemt præparat, fordi andre astmaprodukter står på dopinglisten.

- På det danske marked findes der to præparater, og de er fuldstændig identiske. Men den ene er på dopinglisten, og den anden er ikke.

- Så han kunne være gået hen til et kinesisk apotek og have fået det samme, men Viktor er så fintfølende med, hvad der er rigtigt og forkert, og om det er på dopinglisten eller ej, siger Henrik Axelsen.

Der er stadig dansk deltagelse ved China Open i form af herredoublen Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen, mixed doublen Mathias Christiansen og Christinna Pedersen og damedoublen Maiken Fruergaard og Sara Thygesen.

Du kan se turneringen på TV 2 SPORT og TV 2 Play.